El Joverd concentarà 1.300 alumnes procedents de 10 instituts de la comarca

22/02/2023 - 10:26h

Arrenca la maquinària dels Castellers de Vilafranca que aquest dissabte celebren la seva assemblea anual

Aquest dissabte, a les 5 de la tarda, els Castellers de Vilafranca celebren la seva assemblea anual ordinària on es farà el repàs del 2022 i es plantejaran els objectius de cara al 2023, un any que coincideix amb el 75è aniversari de la colla.
Aquest any torna a celebrar-se el Joverd, una cita de caràcter bianual que organitzen els verds i que enguany comptarà amb la participació de 1.300 alumnes procedents de 10 instituts de la comarca. La diada, que tindrà l’assistència confirmada del conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, serà el dissabte 4 de març davant de Cal Figarot i si les obres no ho permeten l’actuació es traslladaria uns metres avall just al davant del Consell Comarcal de l’Alt Penedès. El dimarts que ve, 28 de febrer, hi ha previst fer el sorteig d’ordre d’actuació de la diada.

Pel que fa a la temporada, la colla vilafranquina començarà oficialment els assajos el divendres 3 de març, a les 21.30h. En aquest sentit, Sisco Benet, el cap de colla feia una crida a tots els seus membre a ser-ne part activa en un any d’aniversari “molt especial”. A partir del 24 de març s’iniciaran els assajos en dimecres i divendres a la mateixa hora i després de Setmana Santa ja seran els dilluns, dimecres i divendres amb total normalitat.

32 actuacions

Pel que fa a les actuacions aquest 2023, i a l’espera de tancar el calendari definitiu i anunciar-lo oficialment a l’assemblea, els Castellers de Vilafranca tenen previst dur a terme unes 32 actuacions aquest any. A hores d’ara hi ha confirmades les diades tradicionals com la de la Bisbal o el Catllar i falta tancar les actuacions a Vilanova i la Geltrú o Reus. Val a dir que avui dia no hi ha prevista cap actuació amb motiu del 75è aniversari, però en referència a aquest tema el president de la colla, Carles Mata, explicava que si alguna de les sortides que falta tancar cau la colla es planteja organitzar-ne una.

Finalment, Benet ressaltava que el nivell d’exigència que es planteja la tècnica aquesta temporada en un any que no hi haurà concurs és el de màxima assegurant que “som els Castellers de Vilafranca i no ens podem plantejar una temporada sense anar a màxims independentment que hi hagi o no concurs”. I continuava dient que “el nostre objectiu continua sent guanyar Sant Fèlix i intentar fer els millors castells a totes les places on actuem”.

Benet també destacava que la colla està fent l’escola de castells aquests dies amb un èxit de participació i que s’allargarà fins al 10 de març. En aquest sentit, va incidir en la importància de la canalla a la colla i entreveia que l’èxit d’una colla és fruit “d’un treball constant”. I posava d’exemple el pilar de nou amb folre, manilles i puntals. “Veurem si ens podem plantejar a somniar amb un castell inèdit o simplement haurem de formar la gent per donar el relleu perquè els pròxims anys es pugui mantenir el ritme de castells de gamma extra”, va concloure.

També et pot interessar

Comentaris