StopAgroparc s’aferra a l’àliga cuabarrada per aturar el projecte d’Ametller

(FOTO: AMETLLER ORIGEN)
21/02/2023 - 14:22h

La plataforma diu que arribarà “fins al final” per aturar el projecte que proposa l’empresa agroalimentària

La plataforma StopAgroparc segueix la seva croada per aturar el projecte de parc agrari que Ametller Origen vol instal·lar a cavall de Gelida i Sant Llorenç d’Hortons. Aquesta setmana, el col·lectiu ha fet públiques les al·legacions que ha presentat a la tramitació de la modificació del POUM de Gelida, que es va aprovar a mitjan desembre per tirar endavant la construcció de l’Agroparc Ametller.

Segons l’advocat Albert Calduch, especialista en dret ambiental, la tramitació de la modificació del POUM de Gelida presenta algunes “irregularitats i mancances”, i per això des de la plataforma han demanat que es declari nul l’expedient.

Entre els principals factors que StopAgroparc al·lega per aturar el projecte d’Ametller hi ha l’àliga cuabarrada, una espècie en greu perill d’extinció que fa niu al Penedès. Segons ha dit Calduch, l’espai on es vol ubicar l’Agroparc és una “àrea crítica de supervivència de l’àliga”, i segons la plataforma, el projecte d’Ametller provocaria la seva desaparició. “S’han aturat projectes en què el perill de desaparició de l’àliga cuabarrada era menor”, ha reconegut l’advocat.

Calduch també s’ha referit en roda de premsa a altres factors que impossibilitarien la construcció de l’Agroparc al polígon gelidenc de Can Juncoses, com la necessitat de preservar els connectors ecològics que travessin aquest espai i la ubicació d’instaŀlacions industrials en sòl agrari no urbanitzable d’especial protecció.

Dimecres al vespre acabava el termini per presentar aŀlegacions a la modificació del POUM, i des de StopAgroparc preveuen que la participació ha estat massiva. “Creiem que s’han presentat milers d’aŀlegacions”, han dit des del coŀlectiu, que ja acumula més de 3.000 adhesions a títol particular i més d’un centenar d’entitats d’arreu.

Un cop presentades les aŀlegacions, s’haurà d’esperar que la Generalitat doni el seu veredicte per ratificar o no la modificació del POUM de Gelida. Albert Calduch ja ha anunciat: “Recorrerem allà on calgui si la resposta que ens donen no ens convenç”.

També et pot interessar

Comentaris