Els Xicots faran menys actuacions i la majoria seran properes a Vilafranca

D’esquerra a dreta, David Hugas, gerent de Garbet, Bernat Sallés i Tamara González, president i cap de colla dels Xicots de Vilafranca
21/02/2023 - 11:00h

Els de la camisa vermella tindran aquesta temporada 22 sortides i anuncien l’inici dels assajos generals pel proper 17 de març

Els Xicots de Vilafranca aposten aquest any per fer menys sortides i de més proximitat. Així ho anunciava la nova cap de colla dels de la camisa vermella, Tamara González. Si bé el funcionament de la colla ja ha començat els assajos generals arrencaran el 17 de març. “Volem seguir sent una colla de vuit”, deia González que destacava que el gran objectiu passa per “fer créixer la massa social i apropar-nos als joves”. Precisament en aquest sentit el proper divendres 3 de març la colla farà un taller de castells a La Nau, l’equipament juvenil de Vilafranca. Abans dels assajos el proper diumenge 5 de març les castelleres de la colla i dels Castellers de Barcelona faran una primera actuació a Cal Noi Noi amb motiu del Dia Internacional de la Dona. La jornada d’aquell dia començarà amb un taller d’estampació de mocadors lila per, tot seguit, fer l’homenatge a les heroïnes anònimes en aquest cas a la vilafranquina Maria Antònia Martí, fundadora d’Univers Penedès. Al migdia hi haurà l’actuació castellera i després del dinar l’actuació musical de PD Purples.

22 sortides

Aquest 2023 la colla farà 22 sortides, de les quals el 80% seran molt properes a Vilafranca. La diada d’inici serà el 16 d’abril a Cal Noi Noi i destaquen, entre d’altres, el 23 d’abril a la Plaça Penedès al costat dels Castellers de Castelldefels i els Castellers de Sant Feliu, la de Fires de Maig, l’actuació Joan Sol el 28 de maig a Cal Noi Noi acompanyats dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Castellers d’Altafulla, l’actuació a La Granada el 8 de juliol, la de Màrtirs Street el 5 d’agost amb els Castellers de Barcelona, les dues diades de festa major, la diada de Santa Tecla a Sitges, a Bellprat el 12 d’octubre al costat de la Joves de Valls i els Moixiganguers d’Igualada, al Pla de la Seu de Tarragona dos dies després al costat de la Vella de Valls i la colla de Sant Pere i Sant Pau i la diada del Roser que enguany serà el 29 d’octubre amb els Sagals d’Osona i els Castellers de Sabadell. La temporada es tancarà el 26 de novembre.
La colla ha presentat aquesta setmana diferents peces de marxandatge com una jaqueta abric, un fulard, una bossa o un escut de la colla per ser brodat. Peces que en breu es podran adquirir a través de la pàgina web que la colla està actualitant i modernitzant.

Nou gestor del bar de Cal Noi Noi

Finalment el president dels Xicots, Bernat Sallés, presentava els nous gestors del bar de Cal Noi Noi. Es tracta de Garbet, una cooperativa d’inserció sense ànim de lucre. “Ens va semblar un projecte molt atractiu”, explicava Sallés. Justament, el proper divendres 3 de març, a les 18 hores, està prevista la inauguració d’un espai que als migdies oferirà menús i als vespres una diversitat de tapes i plats combinats, tot plegat amb un denominador comú, elaborar amb productes de proximitat, entre els quals s’hi podrà comptar amb els embotits Mallart i els vins seran de la DO Penedès. Així ho explicava el gerent de la cooperativa, David Hugas que deia “volem que sigui un punt de trobada a Vilafranca”.

També et pot interessar

Comentaris