La vilafranquina Naima Ait-Alibou, 45ena al Mundial de cros de Bathurst (Austràlia)

18/02/2023 - 11:35h

Ha estat la seva primera participació en una cita mundialista

L’atleta vilafranquina Naima Ait-Alibou ha acabat la seva primera participació en un Mundial de cros ocupant la 45ena plaça de la prova femenina absoluta. Ait-Alibou ha signat un temps de 37’17 en una carrera que han dominat de manera indiscutible les corredores africanes. La guanyadora ha estat la keniata Beatrice Chebet (33’48), seguida de l’etíop, Tsige Gebreselama (33’56) i de la també keniata, Agnes Jebet (34’00). Les 10 primeres classificades han estat cinc atletes de Kènia, tres d’Etiòpia i 2 d’Uganda. La primera no africana ha estat la japonesa Nozomi Tanaka en el lloc catorzè.

Naima Ait-Alibou ha estat la quarta atleta del combinat estatal que ha creuat la linia de meta. La millor espanyola ha estat Irene Sánchez-Escribano (30ena) i per darrera d’ella han entrat, Laura Luengo (39ena), Cristina Ruiz (41ena), la mateixa Naima Ait-Alibou (45ena) i Carolina Robles (50ena). Per equips, Espanya ha acabat ocupant la novena plaça en una classificació que han dominat Kènia (primera), Etiòpia (segona) i Uganda (tercera).

La vilafranquina ha demostrat al mundial de Bathurst que continua sent una de les atletes estatals amb major projecció actualment. Fa quinze dies es va proclamar campiona d’Europa per equips amb el seu club, el Playas de Castellón i el passat novembre, va ocupar la 23ena plaça final al campionat d’Europa disputat a la ciutat italiana de Tori. També al novembre, va ser la millor atleta espanyola al cros internacional d’Atapuerca (Burgos), una prova que acull els millors corredors i corredores a nivell mundial.

També et pot interessar

Comentaris