La segona edició del VAAC busca ser un aparador d’artistes i cellers emergents

15/02/2023 - 15:10h

Del 24 de febrer a l’1 de maig el Vilafranca Aparador d’Art Contemporani exposarà dotze peces de nou artistes en set locals comercials de Vilafranca

Aquesta setmana s’ha presentat la segona edició del Vilafranca Aparador d’Art Contemporani (VACC), una iniciativa del Casal de Vilafranca que busca dinamitzar els locals comercials en desús del centre de la vila exposant-hi obres d’art contemporani d’artistes internacionals. El president del Casal, Marcel Esteve, destacava el compromís d’un projecte que serà bianual i amb el món de l’art i la implicació de l’Ajuntament. “Contents de la primera edició”, es manté l’objectiu de donar un impuls al comerç local vinculat a l’art. A l’acte també hi van assistir Manel Montfort i Ricard Rafecas, regidors de Promoció Econòmica i Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, respectivament, i Anna Rovira en representació de la galeria Palmadotze que ha participat activament en l’elecció dels artistes al costat del servei de Cultura de l’Ajuntament.

Visites guiades

Enguany, el projecte ha volgut anar més enllà i ha reservat un espai per projectar dos artistes joves i incorpora, a les visites guiades pels aparadors i les obres que es faran els divendres al vespre, un tast de vins de cellers emergents de la zona. Així, amb la segona edició el VAAC ratifica el seu compromís amb els comerços de Vilafranca, la cultura i l’art contemporanis i els petits cellers emergents del Penedès.

L’edició d’aquest 2023 compta amb dotze peces, elaborades per un total de nou artistes que s’exposaran en set locals diferents: David Mocha, Elenamusa, Jaume Amigó, Mario Pasqualotto, Mayte Vieta, Neus Villar, Pere Pascual, Xavi Muñoz, els joves Pere Raventós i Aida Pallás, la secció de Belles Arts del mateix Casal i també incorpora un espai-homenatge a l’escultor Ángel Camino.

Cellers emergents

Per altra banda, els cellers emergents que aportaran els seus productes als aparadors i als tastos que acompanyaran les visites seran el Celler Cairons, Enlaire Vins, Celler Eravi, La Fita, Les Iaies i Mulet Viticultors.

El projecte Vilafranca Aparador d’Art Contemporani començarà el proper divendres 24 de febrer a les 19.30h al vestíbul del Casal amb una festa d’inauguració i s’allargarà durant nou setmanes fins l’1 de maig, diada de Sant Jordi. Després dels parlaments es generarà un espai de trobada amb els artistes i els cellers participants, on els assistents podran degustar els vins que s’exposen al VAAC 2023 amb acompanyament musical de PD Cler. Seguidament, a les 20.30h, es farà la primera visita guiada pels aparadors d’enguany.

Les visites també es faran els divendres de març i abril, i per participar-hi caldrà fer la inscripció prèvia al web teatrecasal.com o bé a les oficines de l’entitat en horari d’oficina.

També et pot interessar

Comentaris