Torna la Travessa dels Oscar carregada amb més premis que mai

D’esquerra a dreta, Eva Bertran, Pablo Sancho i Jaume Felipe
13/02/2023 - 15:43h

Cineclub Vilafranca obre fins el 12 de març el tradicional concurs per als amants del cinema

Aquest dilluns s’ha presentat una nova edició de la Travessa dels Oscar, el concurs per als amants del cinema que es va iniciar originalment el 1996 de la mà de l’antic cinema Bogart i que el 2014, després d’un parèntesi, Cineclub Vilafranca va reprendre. Com en les darreres edicions es podrà participar via telemàtica a través d’aquet enllaç http://cineclubvilafranca i de manera físic, i des d’aquest divendres, també es trobaran butlletes al cinema Kubrick i com a novetat enguany també n’hi hauran a la sala Zazie. En ambdós espais hi haurà una urna per dipositar el vot que només es podrà fer una sola vegada. L’any passat hi van participar 389 persones (295 online i 94 butlletes físiques). “Esperem que aquest any les superem” ha reblat el president de l’entitat, Jaume Felipe. Les butlletes es podran presentar fins al 12 de març abans de la mitjanit tot esperant l’entrega de les estatuetes l’endemà diumenge 13 de març.

Com cada any la butlleta tindrà les set categories que caldrà encertar (millor pel·lícula, millor actor i actriu principal, millor direcció, millor actriu i actor secundaris i millor pel·lícula internacional. En aquest sentit, Pablo Sancho explicava que fins al moment als cinemes de Vilafranca ja s’han pogut veure pel·lícules amb alguna nominació com Avatar, Elvis, Todo a la vez en todas partes, Top Gun: Maverik i Tár que es projecta aquesta setmana, i properament el Kubrick projectarà The Fabelmans d’Steven Spielberg. Sancho ha explicat que 19 de març es farà la gala d’entrega del premi de la travessa i s’aprofitarà per fer un passi de la pel·lícula guanyador dels Oscar d’aquest any.

Augment de premis

Per la seva banda, Eva Bertran ha explicat que enguany l’encertant de les set categories s’endurà més premis que mai. Així, s’ha passat de 17 a 27 premis. Des de sopars o dinars en restaurants, passant per algun viatge en format cap de setmana, molta cultura amb entrades d’espectacles, llibres com també un any de cinema gratuït.

A punt de complir-se els nou mesos des de que Cineclub Vilafranca va agafar la gestió del cinema Kubrick juntament amb la sala Zazie del Casal, Jaume Felipe ha explicat que “estem força contents de com ha anat però encara som lluny del què voldríem”. I és que amb un pressupost de més de 240.000 euros Cineclub ha pogut cobrir despeses no només per la venda d’entrades i dels associats que ja en són 200 sinó en part també a les ajudes públiques i subvencions que ha rebut l’entitat. “Hem d’aconseguit més ajudes per mantenir vives les sales”, ha explicat un Jaume Felipe que s’ha mostrat esperançat perquè “veiem una certa recuperació d’espectadors i nosaltres estem aprenent a gestionar el cinema”.

33.846 espectadors el 2022

Pablo Sancho ha deixat quatre xifres que per l’entitat es veuen molt positives. Així durant el 2022 la sala Zazie ha rebut 17.183 espectadors mentre que el Kubrick en només sis mesos (juny a desembre) n’ha acollit fins a 16.663. En total 33.846 espectadors a les dues sales que gestiona Cineclub. “Si fóssim una empresa privada no resistiríem però com que som una entitat, i això ens permet rebre ajudes, ens mantenim però necessitem més públic a les sales”, ha insistit Sancho. En aquest sentit els membres de la junta han explicat que a banda s’està treballant per trobar noves fons de finançament a l’estil dels Amics de Vinseum, per posar un exemple.

En una altre sentit Jaume Felipe ha aprofitat per ressaltar la gran acceptació que estan tenint les sessions d’òpera o ballet que es fan els dilluns a la tarda-vespre. Sense anar més lluny, ha explicat Felipe, la darrera sessió de la projecció de La Traviata al Kubrick va ser la que va tenir més assistència de públic a tot l’estat Espanyol amb prop d’un centenar de persones. “Això ens esperona a seguir programant no només cinema sinó també òperes o cinema infantil els diumenges al matí”.

Les plataformes sembla que reculen i això és un bon senyal per les sales de cinema que projecten setmanalment. Una noticia que es veu “amb bons ulls” des de Cineclub Vilafranca malgrat que de moment no s’ha arribat a xifres prepandèmia.

També et pot interessar

Comentaris