Naima Ait-Alibou, campiona d’Europa de cros per equips amb el Playas de Castellón

08/02/2023 - 08:39h

Es el primer títol internacional de la vilafranquina

La vilafranquina Naima Ait-Alibou s’ha proclamat campiona d’Europa de cros per equips formant part del CA Playa de Castellón. El campionat es va disputar a la localitat castellonenca d’Orpesa i l’equip de la penedesenca va ser el millor de la cita.

A nivell individual, Naima Ait-Alibou va classificar-se en novena posició del cros i amb els seus punts i els de les seves companyes Likina Amebaw, Cristina Espejo i Nara Elipe, el Club Atletismo Playas de Castellón va obtenir la primera posició final al campionat. Es el segon títol consecutiu del club castellonenc. La vilafranquina va completar els 8’7km de la prova amb un temps de 28.59. Va ser la segona millor corredora del Playas de Castellón per darrera de l’etíop, Likina Amebaw (28.31).

En total, el Playas va sumar 25 punts i va aconseguir el campionat per només 1 punt de diferència (CA Adidas, 26 punts). En tercera posició es va classificar l’Sporting Clube de Braga portuguès amb 27 punts. Els punts s’estableixen en funció de les posicions que ocupen les corredores (Amebaw va ser sisena i per tant va acumular 6 punts, Ait-Alibou noneva i va acumular 9 punts i Espejo desena, amb 10 punts). Van prendre part al campionat d’Europa d’Orpesa 22 equips arribats de 20 països.

El proper dia 18, Ait-Alibou participarà el mundial de cros de Bathurst (Austràlia) formant part del combinat estatal. Aquest mundial, s’afegirà a l’Europeu que va córrer el passat novembre a la ciutat italiana de Torí. A Itàlia va obtenir el 23è lloc.