‘Terra baixa’, Mariona Escoda, ‘La Trena’ i Las Migas, entre els espectacles del Temporada del Vendrell

La regidora de Cultura, Silvia Vaquero ha desgranat tota la programació
07/02/2023 - 17:00h

La nova programació inclou pel 25 de març l’estrena al TÀG de l’obra ‘Un concert a la Casa Blanca’ sota la direcció del llorencenc Llorenç Rafecas amb motiu dels 50 anys de la mort de Pau Casals

La nova programació del Temporada arrenca amb un plat fort de l’escena teatral catalana: La Trena, amb Clara Segura, Cristina Genebat, Marta Marco i Carlota Olcina, que arribarà al Vendrell el 26 de febrer, després de l’èxit editorial i teatral arreu del país. La història de tres dones que, tot i haver nascut en continents molt dispars, comparteixen idees i sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat.

El 4 de març agafarà el relleu l’Auditori Pau Casals amb la formació Dream Big Funk Band, que farà un homenatge a quatre grans artistes (Prince, Michael Jackson, Stevie Wonder i Chaka Khan), en un nou projecte amb arranjaments totalment nous d’alguns dels seus temes més emblemàtics, des de la vessant més funk, amb quatre cantants i amb el poder sonor d’una big band formada per dinou dels millors músics de Catalunya, sota la direcció de Vicens Martín.
L’endemà diumenge dia 5, al Teatre Àngel Guimerà, La leyenda del bambú fusionarà la dansa i el teatre per a convertir-lo en un espectacle per a tota la família, encapçalat per la vendrellenca Beatriz Higueras.

El dissabte 11 de març arribarà al Teatre Àngel Guimerà un clàssic de Guimerà, produït pel Teatre Nacional de Catalunya. Terra baixa (Reconstrucció d’un crim), amb versió de Pablo Ley, sota la direcció de Carme Portacelli, sense perdre de vista els orígens ni renunciar a l’essència d’aquest text universal, es trasllada al segle XX, a la Barcelona de l’anarquisme, i hi introdueix dos personatges nous: una periodista i un comissari de policia, que serà l’encarregat d’investigar un crim. Aquesta revisió del clàssic comença la seva gira al Vendrell, després de la representació al TNC, i s’allargarà a nivell nacional i internacional.

La programació seguirà el 18 de març, a l’Auditori Pau Casals, amb el grup Las Migas. Quatre dones músiques, guerreres i viatgeres reneixen i es reinventen, una vegada i una altra. Amb un recent Latin Grammy al Millor Àlbum Flamenc pel seu darrer treball «Libres», Las Migas són una de les bandes consolidades més màgiques i internacionals.

Llorenç Rafecas estrenarà direcció professional el 25 de març amb l’obra de Jordi Roigé ‘Un concert a la Casa Blanca’

El teatre tornarà a centrar l’atenció el dissabte 25 de març, amb Un concert a la Casa Blanca, amb una coproducció del Temporada, que s’estrenarà al Teatre Àngel Guimerà, dirigida pel llorencenc Llorenç Rafecas, i que es durà a terme coincidint amb els 50è aniversari de la mort de Pau Casals. A la pàgina següent es pot llegir l’entrevista que Manel Güell li fa a Llorenç Rafecas davant el primer repte de direcció professional del llorencenc.

Dissabte 1 d’abril torna l’Orquestra Camerata XXI, a l’Auditori Pau Casals en un homenatge a qui va ser l’ànima del projecte de Camerata XXI des de gairebé els seus inicis, Xavier Blanc, que va morir l’octubre de 2021.
Dissabte 15 d’abril arriba la companyia sevillana Atalaya que enguany celebra el seu 40è aniversari, i torna al Vendrell amb el clàssic El Avaro de Molière, després del darrer èxit assolit al TÀG amb l’obra Madre Coraje.

Reggae Per Xics – The Penguins presenten el seu nou disc «Quadern de Bitàcola» el diumenge 16 d’abril a l’Auditori Pau Casals, amb una espectacular escenografia per viure tot un seguit El dissabte 6 de maig l’Auditori Pau Casals rebrà Mariona Escoda, que s’ha convertit en tot un fenomen social i televisiu després d’haver guanyat a ‘Eufòria’. La cantant i compositora presentarà el seu primer treball discogràfic.

La programació segueix el diumenge 7 de maig, amb un nou espectacle familiar, En Joan sens por i la casa encantada, una història tant terrorífica com divertida.

Dissabte 13 de maig, el jazz serà el protagonista a l’Auditori Pau Casals. Torna el CMS trio, Colina, Miralta, Sambeat. La seva recepta màgica de jazz, estàndards llatins i músiques d’arrel popular continua més viva que mai. La cloenda de la programació serà en clau d’humor, el dissabte 20 de maig, amb l’espectacle teatral Les bones intencions, creada i dirigida per Marc Artigau i protagonitzada per Míriam Iscla i Joan Negrié.

La venda d’entrades a partir del 10 de febrer

Una de les principals novetats de la nova programació és el «Temporada 3.0», pensat per a joves d’entre 15 i 30 anys, empadronats al Vendrell, que podran obtenir les entrades per l’import de 3 €. Per a la resta de públic, es mantenen els descomptes per a les persones que volen comprar entrades per a més d’un espectacle. També es poden adquirir entrades pels 3 espectacles familiars, pel preu total de 15 €. Les entrades estan numerades i des d’avui ja són a la venda a www.temporada.cat. Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial, el mateix dia, a la recepció de l’EMMPAC, i tots els divendres no festius, de 10 a 13h.

Tota la programació del Temporada al Vendrell

També et pot interessar

Comentaris