El pilar de 9 dels Verds, el Moment Casteller de la temporada

Sisco Benet i Carles Mata amb els dos reconeixements que va recollir la colla dissabte passat a la Nit de Castells | FÈLIX MIRÓ
07/02/2023 - 15:17h

El Baròmetre casteller reconeix els Castellers de Vilafranca com la colla més completa en la gamma de castells de 9 i a la Fundació Pau Casals com Ambaixadora dels castells

El Centre Cultural de Valls va acollir dissabte a la nit una nova edició de la Nit de Castells, una iniciativa de la revista Castells que se celebra des de fa setze anys. Enguany recordant que es compleixen 30 anys de la gamma extra i els 25 dels castells de 10 i sense folre.

Sisco Benet i Carles Mata, cap de colla i president dels Castellers de Vilafranca a l’hora de recollir el reconeixement al costat del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas i la directora general de Cultura Popular de la Generalitat, Adelaida Moya | Foto: FÈLIX MIRÓ

A la festa els Castellers de Vilafranca van rebre el reconeixement al Moment de la temporada amb el pilar de 9 amb folre, manilles i puntals coronat la passada diada de Tots Sants, el primer de tota la història castellera en una nova fita històrica dels castells. Era, sens dubte, un dels premis que va donar menys discussió a l’hora d’escollir-lo. Els Verds també van ser reconeguts pel Baròmetre Casteller com a colla més complerta en els castells de 9. Val a dir que també va ser reoneguda la Fundació Pau Casals, en commemoració dels 50 anys del mestre, una figura universal estretament vinculada als castells, amb el premi Ambaixador de Castells.

D’esquerra a dreta, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, Joan-Josep García, vicepresident segon de la Diputació de Tarragona, Jordi Pardo, director de la Fundació Pau Casals i Jordi Roigé, editor de la revista Castells | Foto: FÈLIX MIRÓ

La Nit de Castells, conduïda pels periodistes Carles Cortés i Aina Mallol va ser emesa per 27 televions locals de tot Catalunya i també va reconèixer, entre d’altres, a la Tarraco Arena Plaça com a Plaça de la Temporada; als Moixiganguers d’Igualada com a colla de la temporada; o als responsables dels equips mèdics i sanitaris pel seu compromís i esforç en la represa dels castells amb el premi a una iniciativa social.

Els Verds a Spotify

Avui, a les 18h, els Castellers de Vilafranca entraran a la plataforma musical Spotify i ho faran amb el primer disc que va publicar la colla: Amunt Verds! – Himne dels Castellers de Vilafranca. Aquest tema, amb lletra de Ricard Rafecas i música de Lluís Giménez, es va editar per primera vegada el 2010 en un disc que conté la versió original de l’himne intepretada per Farnés Puente, la cantant de La Banda del Drac, la versió amb la locució radiofònica de la primera td9fm descarregada per la colla per Sant Fèlix del 1995, i una versió instrumental.

El 17 de febrer, està previst fer el llançament a la plataforma del segon disc publicat per la colla el 2011 i que inclou la versió de l’himne amb gralles a càrrec d’Els Vernets, la versió amb la locució radiofònica del primer 3d9fa descarregat de la història dels castells, per Sant Ramon del 2009, i una altra de caire més simfònic. El divendres 24 de febrer es farà el llançament d’un tercer disc Força, equilibri, valor i… gralles! d’Els Vernets, colla de grallers estretament vinculada amb els Castellers de Vilafranca, un àlbum publicat el 2011 amb 17 peces relacionades amb els castells.

Properament, els Castellers tenen previst pujar a Spotify altres versions de l’Amunt Verds! interpretades per diferents artistes, així com també noves cançons que es puguin crear i que tinguin els Verds i els castells com a protagonistes.

També et pot interessar

Comentaris