Una part de la sisena etapa de la Volta a Catalunya transitarà per carreteres de l’Alt Penedès

06/02/2023 - 22:06h

Els ciclistes entraran a la comarca per Sant Joan de Mediona

La sisena etapa de la Volta a Catalunya 2023 (Martorell-Moins de Rei) que es disputarà el proper 25 de març tindrà protagonisme pendesenc. Una part del traçat de l’etapa de 177 km transitarà per carreteres de l’Alt Penedès. Els corredors entraran a la comarca per Sant Joan de Mediona per la BV-2136 i des d’allà, continuraran cap a Sant Pere Sacarrera, Sant Quintí de Mediona i Sant Pere de Riudebitlles per la BP-2151.

Un cop creuat el nucli urbà de Sant Pere de Riudebtilles, la carrera seguirà en direcció a Torrelavit i Sant Sadurní d’Anoia, per on la caravana transitarà pel centre del municipi fins incorporar-se a la carretera C-243b buscant Gelida. Superat Gelida, els corredors ja abandonaran definitivament l’Alt Penedès ascendint l’Alt de la Creu d’Aragall que els portarà a Corbera de LLobregat. En total seran al voltant de 35km de carreteres altpenedesenques. Segons les previsions de l’organització, els ciclistes arribaran al Penedès sobre un quart de quatre de la tarda i en marxaran poc després de les quatre.

La presència de la Volta a Catalunya per les carreteres del Penedès és habitual en cada edició. L’any passat, la cinquena etapa entre La Pobla de Segur i Vilanova i La Geltrú, guanyada pel britànic Ethan Vernon, també va transcórrer per diferents municipis del Baix Penedès (La Bisbal del Penedès, Llorenç i L’Arboç) i de l’Alt Penedès (Castellet i la Gornal). A diferència de l’any passat, aquesta vegada no hi haurà cap esprint intermedi al Penedès. El 2022, hi va haver dos esprints al Penedès. El primer a La Bisbal, guanyat per l’espanyol Joel Nicolau i el segon a Castellet i la Gornal, a la zona del pantà de Foix, guanyat pel noruec Tobias Halland Jonanessen.

També et pot interessar

Comentaris