Sant Quintí busca fórmules per dinamitzar i promocionar el teixit comercial local

06/02/2023 - 14:00h

L’Ajuntament guanya un projecte de més de 420.000 euros dels Next Generation que s’invertiran en 14 propostes

El comerç local és un dels que més ha patit la globalització. L’accés a establiments d’arreu del planeta en un sol clic ha afeblit els establiments dels municipis més petits, que any rere any compten per desenes les botigues que abaixen la persiana. Per mirar d’impulsar els comerços municipals de diferents ciutats, el govern espanyol ha anunciat una inversió de més de 100 milions d’euros –provinents dels fons europeus Next Generation–, que entre d’altres tindrà com a beneficiària la localitat penedesenca de Sant Quintí de Mediona.

El municipi ha guanyat un projecte de més de 420.000 euros, que destinarà a dinamitzar i promocionar el seu comerç local. Tal com ha explicat el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per mitjà d’un comunicat de premsa, la partida que s’ha atorgat a l’Ajuntament es destinarà a finançar 14 projectes, que, entre d’altres, se centraran en la modernització dels establiments quintinencs. Segons el Ministeri, la subvenció també inclourà la remodelació d’un dels eixos comercials del municipi.

La digitalització dels establiments, amb la cerca de nous canals de comunicació com a eix de treball, la formació dels comerciants o l’aposta per la innovació per dotar el teixit comercial de més valor afegit són altres dels pilars que s’engloben en el projecte. L’Ajuntament convocarà properament els mitjans de comunicació per explicar els detalls de la proposta.

En total, Catalunya rebrà més de 9,8 milions d’euros en aquesta convocatòria, amb els quals es finançaran 9 projectes.

També et pot interessar

Comentaris