Aquest diumenge , concert d’orgue a Vilafranca amb motiu de Sant Jocund

01/02/2023 - 14:00h

Serà protagonitzat per David Maceira, organista de la catedral de Santiago de Composteŀla

El 10è tradicional concert d’orgue de Sant Jocund a la basílica de Santa Maria de Vilafranca, diumenge a les 18.30 h, serà interpretat pel jove organista gallec David Maceira, titular de l’orgue de la catedral de Santiago de Composteŀla i estudiant d’orgue a l’Escola Superior de Música de Barcelona.

David Antonio Maceira Martínez, nascut a Santiago de Composteŀla el 1997, ha estudiat orgue al Conservatori Professional de Música d’Ourense amb la professora Marisol Mendive, amb l’obtenció de matrícula d’honor i del Premi de final de Grau. Actualment continua els estudis superiors d’orgue a l’ESMUC amb els professors Óscar Candendo i Juan de la Rubia. Per altra banda, assisteix a cursos i classes magistrals de Juan de la Rubia, Montserrat Torrent o Ana Mafalda Castro.

Va ser finalista al III Concurs Nacional d’Interpretació per a Joves Organistes, que va tenir lloc a Algemesí el 2016, i guanyà el primer premi compartit al Primer Concurs ‘Mestre Vide’, a Ourense. Ha actuat com a solista en formacions de reconegut prestigi com la Real Filharmonía de Galicia, sota la direcció d’Edmon Colomer, la Banda Municipal de música de Santiago. Des de 2022 és organista de la SAMI Catedral de Santiago de Compostel·la.

Interpretarà un programa d’una durada aproximada de 50 minuts amb obres de Johann Sebastian Bach, Louis Vierne, Eduardo Torres i César Franck, i la seva actuació es podrà seguir per mitjà d’una pantalla gegant. L’accés al concert és lliure, amb taquilla inversa.

També et pot interessar

Comentaris