Històric debut de Judit Ambrona a la lliga universitària de bàsquet dels Estats Units

31/01/2023 - 16:34h

La vendrellenca juga amb el Saint Joseph’s Hawks de la NCAA

La jugadora de bàsquet del Vendrell, Judit Ambrona, ha debutat aquesta setmana a la lliga universitària dels Estats Units i s’ha convertit d’aquesta manera en la primera penedesenca a disputar un partit oficial d’aquesta exigent competició. Ambrona va jugar els seus dos primers minuts oficials a la NCAA en el duel del seu equip, el Saint Joseph’s Hawks enfront el Saint Bovaventure (92-61).

Ambrona va arribar als Estats Units amb un beca per jugar i estudiar el passat estiu, però una greu lesió l’havia mantingut apartada de les pistes fins ara. Els mesos durs que ha superat la vendrellenca han tingut ara premi amb el debut a la lliga regular de la NCAA (National Collegiate Athletic Association). La NCAA és l’avantsala de la WNBA, la NBA femenina i, per tant, el seu nivell físic, tècnic i tàctic és molt elevat.

L’equip del Saint Joseph’s Hawks és un dels equips històrics de la competició, si bé, en tots els seus anys de funcionament, només ha pogut aportar dues jugadores a la WNBA. En les properes setmanes, Judit Ambrona s’ha marcat l’objectiu d’anar agafant minuts per acoplar-se a les dinàmiques competitives de l’equip. Els immediats compromisos de la formació de Philadelphia són davant Rhode Island, VCU, Dayton, Davidson, Duquesne University i George Madison.

També et pot interessar

Comentaris