35.500 persones han utilitzat els espais de l’Escorxador al llarg de 2022, unes 150 diàries

31/01/2023 - 17:30h

L’Escorxador disposa de 5 sales, 5 despatxos, la sala d’assaig, la sala dPas per a exposicions i una sala d’actes equipada amb un equip de so i de projecció perquè les entitats de Vilafranca hi puguin dur a terme les seves activitats

El Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca ha donat a conèixer les dades d’ocupació de l’any 2022 de l’Escorxador, l’espai per a l’activitat cultural i associativa de referència de les entitats locals. L’any passat l’Escorxador va acollir gairebé 2.700 activitats. La majoria han estat reunions, tallers, assaigs i conferències realitzades sobretot per entitats sense afany de lucre i que han representat un 83% d’ús. Amb un 16% els espais de l’Escorxador s’han utilitzat per part dels diferents departaments de l’Ajuntament i de manera molt residual, un 1%, per part d’entitats amb afany de lucre.

Cal ressaltar el nombre de persones que han passat per l’equipament, que han estat gairebé unes 35.500 persones, la qual cosa equival a una mitjana de 150 persones diàries. Aquesta xifra, superior a l’any 2017 però encara distant dels anys immediatament anteriors a la pandèmia, quan es va registrar una assistència rècord de 64.848 persones l’any 2019, demostra que es comencen a recuperar les dinàmiques anteriors al 2020.

Pel que fa als mesos de més demanda dels espais, destaquen els mesos de maig i d’octubre, amb més de 4.000 assistents cadascun, si bé ha estat força regular durant tot l’any amb un còmput global d’hores utilitzades de 6.058 hores. Els mesos d’agost i desembre són els que hi ha menys utilització amb motiu dels períodes de vacances.
L’Escorxador està obert de dilluns a divendres de 9 a 14h i de 16 a 22h i els dissabtes segons petició. Disposa de 5 sales, 5 despatxos, la sala d’assaig, la sala dPas per a exposicions i una sala d’actes equipada amb un equip de so i de projecció perquè les entitats hi puguin dur a terme les seves activitats.

El regidor de Cultura, Ricard Rafecas, ha recordat que l’Escorxador “és un equipament obert a totes les entitats i a tota la ciutadania de Vilafranca”. Per reserves, cal adreçar-s’hi presencialment, per correu electrònic escorxador@vilafranca.org o per telèfon al 93 890 04 59.

També et pot interessar

Comentaris