La Mancomunitat aprova sancionar amb 318.000 euros l’empresa PreZero

(FOTO: AJUNTAMENT DE SANT SADURNí)
26/01/2023 - 18:50h

L’import té com a objectiu cobrir les despeses que va generar la vaga de la recollida porta a porta, que va durar 40 dies

La vaga de la recollida d’escombraries que a finals del 2022 va afectar cinc municipis de l’Alt Penedès pot sortir cara a l’empresa concessionària del servei, PreZero. L’assemblea de la Mancomunitat Penedès-Garraf va aprovar dilluns tirar endavant una sanció de 318.000 euros contra la companyia, “per l’incompliment dels serveis mínims”, diuen, durant els 40 dies en què el servei va estar aturat a finals del 2022. A començaments de novembre, la Mancomunitat ja va aprovar multar PreZero, però fins ara no s’havia posat una xifra exacta a la sanció.

Segons ha apuntat vicepresident de l’àrea de Residus de la Mancomunitat, Jordi Bosch, en un comunicat de premsa, “aquesta sanció ha de servir per compensar els costos i despeses que van haver d’assumir els municipis a conseqüència d’aquest incompliment dels serveis mínims”.

Bosch també ha afirmat que s’han desestimat les aŀlegacions presentades per l’empresa i s’ha decidit imposar dues penalitats per valor del 7% del contracte anual del servei. “El que ens pertoca a nosaltres com a administració és establir aquesta resolució”, ha dit Jordi Bosch, afegint que “és probable que l’empresa porti al cas al contenciós”.

Els municipis que va afectar la vaga del porta a porta van ser Sant Sadurní, Torrelavit, Sant Quintí, Sant Pere i Olèrdola.

També et pot interessar

Comentaris