El CCAP gestiona 289 mediacions de consum, amb acord en el 60% dels casos

(FOTO: PEXELS)
25/01/2023 - 18:55h

El 60% dels pactes als quals s’ha arribat amb la mediació del servei es tanquen amb l’acord de les dues parts

Més diàleg i menys togues. Aquesta és una de les màximes que s’amaga darrere la paraula ‘mediació’, el mètode que promou la gestió pacífica de conflictes, sense arribar a la via judicial. Catalunya ja fa temps que treballa en aquest àmbit, que ha permès els darrers anys la resolució de centenars de pugnes entre membres d’una mateixa família, o entre particulars i empreses, per exemple.

Al Penedès ja fa anys que també s’aposta per aquest tipus de gestió. Molts ajuntaments i ens supramunicipals l’han implantat en el seu dia a dia, i gràcies a la mediació s’han resolt, entre d’altres, 173 mediacions de consum.

Aquestes són les dades que el Consell Comarcal de l’Alt Penedès (CCAP) va fer públiques la darrera setmana, coincidint amb la celebració del Dia Europeu de la Mediació, el 21 de gener. Segons xifres del CCAP, el 2022 es van gestionar 289 mediacions entre particulars i empreses.

En el 82% dels casos, el sector empresarial es va avenir resoldre el conflicte obert a través de la mediació, i només en 52 ocasions, l’empresa no va acceptar aquesta via alternativa a la resolució de conflictes.

De les disputes de consum en les quals va intervenir el servei de mediació del CCAP, el 60% van acabar amb un acord entre les parts, mentre que el 20% es van derivar a la Junta Arbitral de Consum de Catalunya, a altres organismes competents o, en última instància, al jutjat.

També et pot interessar

Comentaris