Es multipliquen per deu les peticions per instal·lar plaques a Sant Quintí

FOTO: FREEPIK.COM
25/01/2023 - 18:58h

L’Ajuntament bonifica l’IBI dels veïns que aposten per aquest tipus d’energia i també crearà una comunitat energètica local

Sant Quintí de Mediona ha multiplicat per deu les sol·licituds de particulars per instal·lar plaques solars des del 2021. L’ajuntament va aprovar fa dos anys la bonificació de l’IBI del 50% per als habitatges que aposten per aquesta energia verda, una mesura que segons el consistori “ha donat els seus fruits”. A banda de l’IBI, també s’ofereixen altres bonificacions per l’energia fotovoltaica.

En xifres, al municipi hi ha actualment 31 habitatges que ja disposen de plaques solars, o estan acabant la seva instal·lació, dues empreses i un comerç. A més, aquesta setmana, el consistori quintinenc presentarà als veïns un projecte per crear una comunitat energètica a Sant Quintí. “Amb la creació d’una comunitat energètica avancem cap a la sobirania energètica i la transició verda”, assegura Pol Pagès, alcalde de Sant Quintí.

També en matèria de sostenibilitat, des de l’Ajuntament han explicat aquesta setmana que durant el 2022, el 38% de l’energia que es va utilitzar a l’Ajuntament procedia la instal·lació fotovoltaica que hi ha a la teulada de l’edifici.

Comentaris