Torrelavit inaugura la nova pista de pàdel, una proposta dels pressupostos participatius

25/01/2023 - 17:59h

El nou equipament s’ha instal·lat a la zona esportiva juntament amb un espai de cal·listènia

Torrelavit inaugura dissabte la nova pista de pàdel i la zona de cal·listènia que l’Ajuntament ha instal·lat a l’exterior del pavelló poliesportiu, fruit de la primera edició dels pressupostos participatius. Aquests dos projectes (amb un pressupost de 24.000 i 9.500 euros respectivament) s’han integrat en una actuació general de millora de la zona esportiva exterior, que inclou la revisió i construcció de nous accessos, l’enjardinament i l’adequació de l’aparcament, on s’han inclòs unes places per a autocaravanes. Per fer realitat aquest projecte, l’Ajuntament ha invertit uns 320.000 euros.

Amb motiu de la inauguració i coincidint amb el programa de la festa major d’hivern, l’Ajuntament de Torrelavit ha organitzat tallers de pàdel i cal·listènia oberts a tothom. L’objectiu és promoure la participació en un espai que, segons l’alcalde, Manuel Raventós, ha de ser un punt de trobada: “situada al costat de l’escola, el pavelló poliesportiu, i la piscina municipal, aquesta zona té tots els ingredients per ser un espai de descans i d’activitat lúdica i esportiva, un espai per compartir”.

A més de la pista de pàdel i la zona de cal·listènia, resultat de la primera edició dels pressupostos participatius, també s’ha modernitzat i adequat el local social de Can Rossell (amb mobiliari nou) i s’ha comprat material esportiu de diferents disciplines per al pavelló poliesportiu. El regidor d’Hisenda, Sergi Urbano, ha destacat la voluntat del govern de consolidar l’esperit dels pressupostos participatius per apropar les decisions polítiques a la ciutadania.

Dissabte a les 11.30h, a la zona esportiva es presentarà la segona edició dels pressupostos participatius de Torrelavit. L’objectiu del govern municipal és que aquest projecte torni a ser un èxit de participació, ja que en la primera edició Torrelavit va superar la mitjana catalana de participació dels municipis de menys de 2.000 habitants, amb un total de 457 vots (38,5% del cens). En total, es van presentar 14 propostes vàlides que tenien pressupostos que oscil·laven des dels 1.800 fins als 36.000 euros.

Nou pressupost participatiu

Al ple municipal de dilluns el govern municipal va aprovar les bases reguladores de la segona edició dels pressupostos participatius i la primera partida pressupostària (19.000 euros) a la qual s’hi sumaran 19.000 euros més als pressupostos de 2024 per a l’execució dels projectes guanyadors fins a una inversió total de 38.000 euros.

També et pot interessar

Comentaris