Pere Sàbat es reuneix amb el conseller de Salut, Manel Balcells

19/01/2023 - 18:11h

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Vilafranca i el seu equip plantegen millores en àmbit de salut

Els municipis tenen competències en àmbit de la salut i l’equip de Pere Sàbat es compromet a desenvolupar-les plenament. En aquest sentit Sàbat es compromet a aprovar el Pla local de Salut de Vilafranca que reculli totes les accions que es duguin a terme a la ciutat i fer-ho en col·laboració amb la conselleria de Salut.

Sàbat acompanyat per Laura Pelay i Maria Sardà, membres de la candidatura i expertes en polítiques sanitàries, s’ha reunit amb Manel Balcells, conseller de Salut de la Generalitat, per plantejar-li les necessitats que té Vilafranca en aquesta matèria. Per Sàbat la millora de l’àmbit de la Salut és clau ja que és un dels serveis més importants per la ciutadania i cal que doni resposta a les demandes i necessitats de la gent.

En aquest sentit l’equip de Sàbat planteja quatre grans àmbits de millora en salut. Primerament han plantejat que calen mesures per poder descongesitonar els CAP’s i les urgències. Per altra banda millorar l’atenció primària, una necessitat arreu del país, per fer més eficient l’atenció als usuaris i l’atenció ambulatòria pediàtrica per evitar l’augment d’urgències a l’hospital. En tercer lloc la millora urgent del transport hospitalari per connectar els usuaris entre els diferents equipaments del Consorci Sanitari. I finalment avançar cap a un model d’integració social i sanitària per fer més eficient el model sanitari. Unes propostes que els republicans veuen possibles i viables.

El conseller Balcells ha afirmat que per afrontar aquestes demandes és vital que la Generalitat tingui pressupostos per poder donar resposta a les necessitats i reptes de la ciutadania de Vilafranca i del país.

Sàbat i Balcells han acordat mantenir contacte fluït per fer seguiment de les necessitats de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris