Lisbeth Murga, Adrià Machuca i Unai Peña, els joves que formaran part de la llista de Pere Sàbat

17/01/2023 - 14:00h

ERC Vilafranca presenta els tres membres de Jovent Republicà tot posant l’accent en la necessitat de renovació democràtica als ajuntaments

“El 28 de maig els i les joves de Vilafranca volem un canvi i aquest, no el poden fer els de sempre”, han expressat amb contundència els tres membres de Jovent Republicà que s’integraran a la candidatura de Pere Sàbat per les eleccions municipals. Davant l’Espai de la Nau, Lisbeth Murga, Adrià Machuca i Unai Peña han explicat els motius que els han portat a fer aquest pas, amb la presència de la diputada al Congrés, Marta Rosique, i el candidat a l’alcaldia, Pere Sàbat.

Les tres persones que s’integraran a la llista per a les municipals d’ERC són Unai Peña, nascut el 2004 i veí de la Girada. Va estudiar primària a l’Escola Dolors Piera i la secundària i batxillerat a l’Institut Eugeni d’Ors. Actualment estudia Sistemes Aeroespacials a la UPC Castelldefels. És aficionat al hoquei patins i el passat octubre de 2022 ha assumit el repte de ser el portaveu del Jovent Vilafranca amb l’objectiu de treballar per portar nous temps a Vilafranca.

Adrià Machuca, és veí del barri de l’Espirall. Nascut al 2002 va estudiar primària a l’escola Pau Boada i secundària a l’institut Milà i Fontanals. Té estudis d’enginyeria elèctrica per la UPC i actualment està cursant un CFGS de Vitivinicultura a Espiells. A escala vilafranquina ha estat sempre vinculat amb el món del teatre. Actualment hi participa a través d’un grup de teatre amateur (TAT) i el Casal, participant en l’acte del seu centenari o també conduint el pregó de la festa del barri del Poble Nou l’any 2021.

Lisbeth Murga, nascuda a Trujillo (Perú) el 1998. Des del 2002 viu a Vilafranca del Penedès al barri del Poble Nou on ha participat de diferents espais. Ha format part del Club de Patinatge de l’Escola Estalella i Graells i del Club Artístic Patixou així com en d’altres entitats esportives lligades al bàsquet i al volei. Actualment, forma part d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, dels Castellers de Vilafranca i també és sòcia d’Òmnium Cultural. Ha cursat el Grau en Dret per la Universitat de Barcelona on a nivell estudiantil va ser membre del Consell d’Estudis de Dret per Fem-la Pública, també va participar en The European Law Students’ Association (ELSA) i dels Castellers Arreplegats de la Zona Universitària. A nivell polític Murga va entrar a militar al Jovent Republicà després del referèndum de l’u d’octubre i ha tingut diverses responsabilitats locals.

Les propostes que portaran al programa de Sàbat pel jovent de Vilafranca

Durant la presentació també han explicat algunes de les propostes que s’inclouran al programa de la candidatura de Pere Sàbat i que busca millorar les possibilitats del jovent vilafranquí per a viure i fer vida a Vilafranca.

Per una banda, pel que fa l’habitatge, s’inclouran propostes alternatives per facilitar l’emancipació real dels joves com el foment de l’habitatge cooperatiu als barris i pisos socials per a joves. També, les polítiques que proposaran tindran totes una vessant feminista perquè, de forma transversal, demanen la incorporació de la perspectiva de gènere en totes les àrees de l’Ajuntament. La mobilitat també és un dels temes que desenvoluparan amb la voluntat de promoure el transport públic i les connexions d’aquest amb la resta del territori. L’altre eix clau pels representants de Jovent Republicà és la transició ecològica, per la qual denuncien que el govern local està deixant perdre ajuts que fomenten les polítiques verdes, en relació a la nefasta gestió que s’està fent a nivell local per la incorporació de recursos provinents del Next Generation.

Un altre dels aspectes que consideren claus és l’oci, la cultura i l’esport i la necessitat del foment d’aquests per evitar que els joves marxin de Vilafranca per gaudir de l’oci i reclamen uns preus més atractius perquè es pugui practicar esport a la ciutat promovent així una vida més activa i més sana entre els i les joves de Vilafranca.

Objectiu: viure a Vilafranca

Totes aquests eixos de treball tenen per objectiu que el jovent pugui quedar-se a viure a Vilafranca. I per tal que això sigui possible, Pere Sàbat, candidat a l’alcaldia afirma que “hem de garantir les condicions materials de vida pel jovent, i per fer-ho la clau són habitatge i feina, i aquest serà el gran repte que afrontarem als propers anys des de l’alcaldia”. Sàbat valora molt positivament la incorporació de tres persones joves a la seva llista ja que “la ciutat la fem entre tots, i la mirada del jovent, les seves preocupacions i les seves esperances han de formar part del model de ciutat. Cal escoltar-los i treballar-hi plegats”.

Per la seva banda Marta Rosique, diputada al Congrés ha remarcat que el jovent ha de formar part de la resposta a les crisis actuals i que només es podrà fer amb la implicació. “Ens estem jugant el nostre futur i el nostre present, la nostra generació ha de ser conscient que només implicant-nos i prenent part podem condicionar com serà la nostra vida, i estem fartes que no es tingui present la nostra realitat”. Per això Rosique destaca el pas endavant de Peña, Murga i Machuca per incoporar-se a la candidatura vilafranquina i posava en valor la visió de Sàbat per situar les demandes del jovent com a centrals en el model de ciutat pels propers anys.

També et pot interessar

Comentaris