Els Pastorets 2023 obren el teló aquest diumenge

13/01/2023 - 16:00h

La primera de les quatre funcions de la nova temporada dels Pastorets del Vendrell serà com mana la tradició al Teatre Àngel Guimerà

Aquest diumenge, com cada any, a les 5 de la tarda al Teatre Àngel Guimerà (TÀG), es farà la primera de les quatre funcions d’aquesta temporada dels Pastorets del Vendrell, una tradició iniciada a la vila fa 140 anys. La resta de funcions seran els dies 22 i 29 de gener i el 5 de febrer, mentre que el dissabte 28 de gener hi haurà l’única representació dels Pastorets Infantils-Juvenils.

L’any 1883 es van estrenar, al desaparegut Círculo Moral e Instructivo, uns pastorets infantils escenificats només per nens i sense cap nena, atès que fins i tot la Verge Maria i una pastora eren nois. S’anomenaven Los Pastorcillos en Belén i Pau Casals, amb set anys, formava part del cor de diables. La música l’havia compost Carles Casals, pare de Pau Casals.

Aquest 2023 i per 50a temporada consecutiva, aquest diumenge es tornarà a obrir el teló del TÀG per als que són considerats com els Pastorets de Catalunya. El muntatge actual inclou 26 quadres espectaculars, amb molts efectes especials, d’una plasticitat molt aconseguida i amb un to còmic per al gaudi de tota la família.

D’altra banda, els Pastorets del Vendrell 2023 ja inclouen diversos actors formats en funcions dels infantils/juvenils, en els papers de Satanàs, Pallanga, la Verge Maria, Llapsó, Rabadà, Farruc i Garrofeta, entre d’altres.

Venda d’entrades

Per a informació i reserva d’entrades, al preu de 10 euros (5 € els menors de 10 anys i amb bonificacions per a grups i titulars de diversos carnets), es pot trucar als telèfons 977 662993 i 696 446 885, o també mirar el web www.pastoretsdelvendrell.cat

També et pot interessar

Comentaris