La Salseta del Poble Sec torna per les Festes de Sant Raimon

12/01/2023 - 16:00h

Divendres arriben els primers actes de les Festes de Sant Raimon, que recuperen la plena normalitat. I ho fan amb una programació festiva amb propostes per a tots els gustos i edats

Divendres arriben els primers actes de les Festes de Sant Raimon, que recuperen la plena normalitat. I ho fan amb una programació festiva amb propostes per a tots els gustos i edats. L’Agrupació de Raimons, entitat que organitza les festes, ha preparat un programa amb un total de vint-i-dos actes, set dels quals organitzats per altres entitats, i que conjuntament amb dues cercaviles, el Concurs d’Instagram i dues visites al Castell de Penyafort, casa natal de sant Raimon, faran que Vilafranca arrenqui l’any amb vida cultural. Tots els actes seran gratuïts a excepció del Sopar del Bitllet.

Plat fort

Les Festes arrenquen divendres, a les 19 h, al teatre Cal Bolet amb el tast RAÏM-ON, que enguany ofereix un maridatge de vins i paté. A les 21.30 h a la plaça Penedès es farà el castell de foc d’inici de festes i a les 11 de la nit a l’Auditori Municipal hi haurà el concert No MATabalis, organitzat per la plataforma No a la Mat Alt Penedès amb els grups penedesencs Eat your enemy, Bandau i Derrumband. El concert té una entrada simbòlica de 5€.

Per dissabte a la tarda tindrà lloc una sessió de màgia amb l’actuació de diversos mags, a les 18.30 h a la rambla Nostra Senyora i a les 19.30 h a la plaça Llorens i Barba. El vespre-nit de dissabte el programa continuarà amb diverses propostes musicals: a les 19h a la plaça de Sant Joan es farà un concert de Drill amb 94Rules i Compte i a les 22.30 h, al SAM Casino, actuarà el Xavi Díaz Grup.

Però el plat fort de les festes arribarà dissabte amb el Ball de Raimons, que recupera després de 10 anys La Salseta del Poble Sec, tot un clàssic de les festes d’hivern de Vilafranca. Serà a les 00 h al Casal.
Diumenge al migdia hi haurà una visita guiada i gratuïta al Castell de Sant Raimon, amb reserva prèvia al tel. 669 287 539.

A les 12 h, a la rambla de Sant Francesc, Vilafranca Sardanista organitza una ballada de sardanes amb la cobla Reus Jove i a la tarda hi haurà ball al Casal a partir de les 18.45h amb Jamaika Band i havaneres amb el grup Xató, a les 19 h al Teatre Cal Bolet.

Sopar del Bitllet i Músics de Carrer

L’activitat festiva del segon cap de setmana de festes comença divendres 20 de gener amb un altre imprescindible de Sant Raimon: el Sopar del Bitllet. Es farà al Casal a les 21.45 h i els tiquets per assistir-hi tenen un preu de 5 € i es poden adquirir a la taquilla de Cal Bolet. A partir de les 12 de la nit hi haurà ball amb el grup Gina & The Tònics.
Dissabte 21 de gener a la tarda arriba el torn de les activitats infantils organitzades pels esplais de Vilafranca. A partir de les 17 h, a la plaça de Jaume I, hi haurà jocs de rol per a joves i jocs i danses per a infants. En acabar, berenar per a tothom.

La tarda-vespre de dissabte vindrà carregada de propostes musicals ben diverses: a les 19 h, a l’Auditori Municipal Maria Rosa Juncosa, Concert de l’EMM M. Dolors Calvet, amb taquilla inversa; també a les 19 h, a La Taverna de Vinseum, concerts dels Tanus (Marc i Anna) amb músiques catalanes d’arreu; a les 21 h, al Claustre dels Trinitaris, concert Fakers a càrrec de David Palau, i a les 00 h al Forat del Pany, concert dels Cierrabares.

I el plat fort del segon cap de setmana serà la nit del dissabte amb el concert dels grups Músics de Carrer (Tribut a Txarango) i Tiramisuuu’s, a les 00 h al Casal-Societat La Principal. Diumenge 22 de gener, a les 10.30 h es farà una nova visita guiada i gratuïta al Castell de Sant Raimon, amb reserva prèvia al tel. 669 287 539. I a les 12 h, vermut electrònic amb 2Shifted i Totiakko, al parc Tívoli. A la tarda, a partir de les 18.45 h, es podrà anar a ballar al Casal amb el grup Ruben’s o a les 19 h a Cal Bolet es podrà gaudir de l’obra de teatre El llarg dinar de Nadal, de Thornton Wilder, a càrrec del grup teatral de Capellades dins la Roda de Teatre organitzada per la GATAP. Tancarà el programa de les festes un darrer concert, Mediterranean Guitars, amb Javi Martínez i Xavi Díaz, que a partir de les 19 h a la Capella Sant Joan interpretaran temes de Paco de Lucía, Vicente Amigo i Chick Corea, entre d’altres.

També et pot interessar

Comentaris