El Casal acull una exposició i una ruta per redescobrir Ramona Via

12/01/2023 - 14:00h

S’han programat en el marc del centenari del naixement de Ramona Via, l’octubre del 1922 a Vilafranca

El Casal inaugura avui l’exposició ‘Ramona Via (1922-1992)’ amb l’objectiu de redescobrir la
figura i obra de la llevadora vilafranquina Ramona Via, que va contribuir a la promoció de la cultura i llengua catalanes mitjançant l’escriptura, la docència i la traducció. La inauguració, que es farà a les 8 del vespre al vestíbul del Casal, inclourà la conferència ‘Ramona Via, una mirada literària més enllà de Vilafranca del Penedès’, a càrrec del comissari de l’exposició, el filòleg Josep Messeguer-Carbó, i l’historiador Joan Solé Bordes.

A més, el proper divendres 27 de gener Messeguer-Carbó guiarà una ruta literària pels carrers de Vilafranca, partint de la novel·la Nit de Reis. Diari d’una infermera de 14 anys, que Via va escriure el 1965 a partir de les seves pròpies memòries dels anys 1938 i 1939. La narració, que es presenta com un diari íntim absolutament verídic, va ser impulsada per Joan Sales.

Els actes són gratuïts i oberts a tothom, però per a la ruta es requereix inscriure-s’hi a través de l’app del Casal, a les oficines de l’entitat o enviant un correu electrònic a cgallardo@casal.org. Les dues activitats compten amb la col·laboració dels ajuntaments del Prat de Llobregat i de Vilafranca del Penedès.

També et pot interessar

Comentaris