El programa municipal d’Arts Visuals inicia l’any amb 13 propostes artístiques

12/01/2023 - 11:22h

Fotografia, ceràmica, pintura, videoart i il·lustració són les disciplines que ompliran les sales municipals d’exposicions de gener a juliol i que ha programat el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca

Les artistes Carme Coma, Waltraud Maczassek, Josslyne Marmottan, Maria José Planells, Mariona Clavé i Elena Mesa són algunes de les creadores  del projectes expositius que, amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Barcelona, es podran veure a Vilafranca durant aquest període a la Capella de Sant Joan i a la Sala dels Trinitaris.

Mencionar també la participació de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca en projectes provinents d’altres agents culturals com són l’Arxiu Comarcal en la celebració del seu 40è aniversari; la col·laboració amb el VAAC (Vilafranca Aparador d’Art Contemporani); l’exposició de Maria Rosa Ferré vinculada a la celebració del Vijazz 2023 o la col·laboració amb l’exposició col·lectiva de l’alumnat del Batxillerat Artístic de l’IES Milà i Fontanals.

Servei de mediació artística
El servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca oferirà per segon any, el seu servei propi de mediació en art contemporani. Es tracta d’un servei educatiu adreçat a centres docents i grups específics que té com a objectius facilitar i acompanyar el diàleg amb l’art contemporani i la creació; donar confiança i autonomia davant l’obra d’art; estimular l’expressió i la creativitat pròpies; sensibilitzar a la ciutadania sobre el valor i la importància de la cultura i les arts. Per aquest any 2023 es seleccionaran quatre projectes expositius d’art contemporani susceptibles d’aquest servei. 

Algunes xifres de l’any 2022
El còmput total de visitants a les 14 exposicions programades l’any 2022 a la Capella de Sant Joan i a la Sala dels Trinitaris va ser de 16.607 persones, d’aquestes, 13.080 més grans de 30 anys i 3.527 menors de 30 anys. El perfil majoritari de persones que visiten i participen en les activitats expositives és d’una dona major de 30 anys.

Calendari d’exposicions:

CAPELLA DE SANT JOAN
Josep Benet, en la desfeta i el redreç
40è Aniversari de l’Arxiu Comarcal
Del 3 de febrer al 5 de març

Amb les lleis de la natura. Waltraud Maczassek
Del 24 de març al 30 d’abril

El perill de les dones lectores. Carme Coma
Del 12 de maig al 18 de juny

Viticultores del Penedès. Maria Rosa Ferré
Del 3 al 16 de juliol

Horitzons invisibles. Josslyne Marmottan
Del 21 de juliol al 20 d’agost

SALA DELS TRINITARIS
Història de les mans. Comissariat: Alexandra Laudo
Del 20 de gener al 12 de març

Sit tibi terra levis. Maria José Planells 
Del 31 de març al 30 d’abril

Despull d’ànima. Mariona Clavé
Del 5 al 28 de maig

Articulacions 2023. Exposició col·lectiva de l’alumnat del Batxillerat Artístic de l’IES Milà i Fontanals
Del 2 al 23 de juny

Paper mullat. Elena Mesa
Del 30 de juny al 30 de juliol


CLAUSTRE DE SANT FRANCESC
Natura morta. Foix Cervera i Daniel López
Del 4 de març al 16 d’abril

Paraula sobre pintura. Joan Vinuesa
Del 19 de maig al 25 de juny

No haver-te conegut seria terrible… Lluís Cadafalch
Del 7 de juliol al 15 d’agost

També et pot interessar

Comentaris