Un bon aïllament tèrmic permet reduir en un 80% el consum energètic

11/01/2023 - 18:43h

FECA s’ha especialitzat en Passive House i dona suport i assessorament per a la seva implantació en tota mena d’habitatges

La tendència de construcció Passive House (casa passiva) té un objectiu molt clar: aconseguir habitatges i edificis amb un consum energètic gairebé zero. En aquest sentit, l’aïllament tèrmic hi juga un paper molt important. De fet, es calcula que en depèn entre un 70 i 90% del consum total.

Per això, “és rellevant invertir en un bon sistema d’aïllament tant en una construcció d’obra nova com en una rehabilitació d’un habitatge”, explica Manel Velasco i Pere Joan Vallès, especialista en Passive House de Feca. “L’estalvi del consum energètic i, per tant, de la factura, és l’avantatge més significatiu d’escollir un bon aïllament, però també ho són el confort que aporta a l’interior de l’habitatge, l’autoregulació de la temperatura, la protecció de la façana de l’edifici o la seva instal·lació”, hi afegeix.

Per altra banda, Pere Codina del Grup Puma, especialistes en sistemes d’aïllament tèrmics exteriors (SATE) i col·laboradors de FECA, detalla que es calcula que el retorn de la inversió en un bon aïllament pot variar de 10 a 20 anys de mitjana.

La construcció sostenible i eficient no és només una tendència sinó una tècnica que ha vingut per quedar-se. Per això, FECA compta amb dues persones especialistes en Passive House per donar suport i assessorament tant a empreses com particulars per a una bona implantació de l’aïllament, així com altres tècniques i recursos en relació a la construcció verda, en edificis i habitatges de construcció nova i rehabilitacions. També informen de les subvencions Europees del Fons Next Generation i altres ajudes impulsades més localment per a la rehabilitació energètica d’edificis i habitatges.

Construïm en Verd amb Grupo Puma
Sabies que escollint un bon sistema d’aïllament pots estalviar en un 80% el consum energètic de casa teva? Tant si tens intenció de construir-te una casa o de rehabilitar-ne una, has de conèixer tots els avantatges d’invertir en l’aïllament perquè és el primer pas per aconseguir una casa passiva.

En aquest capítol de “Construïm en verd” de FECA, coneixerem el concepte de casa passiva i com l’objectiu d’aconseguir edificis i habitatges amb el mínim consum energètic passa, inevitablement, per invertir en un bon sistema d’aïllament.

En parlarem amb Grupo Puma, una empresa especialista en sistemes d’aïllament tèrmic exterior (SATE), que, a banda d’introduir-nos en aquest món, ens explicarà, per exemple, quins són els avantatges del sistema SATE, la inversió que suposa, així com les ajudes i subvencions existents en aquest àmbit.

El projecte ‘Construïm en Verd’ és una iniciativa de Feca, en col·laboració amb El 3 de Vuit i empreses expertes en el sector Greenbuilding, per a la divulgació de solucions, materials i tendències al mercat per a una construcció més sostenible i respectuosa amb el medi ambient i la salut.

La finalitat de ‘Construïm en Verd’ és posar a l’abast de tothom la informació necessària per aconseguir cases més sanes, més eficients energèticament i que generin un impacte ambiental mínim des de l’extracció dels materials fins al seu reciclatge.

Comentaris