L’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer enceta l’any amb una exposició de Jordi Sàbat

11/01/2023 - 18:04h

Sota el títol ‘De cor’, l’artista ha reunit un conjunt d’obres procedents de diferents etapes de la seva trajectòria

Aquest divendres, a les 7 de la tarda, l’Espai Cultural Fòrum Berger inaugura l’exposició de Jordi Sàbat. Sota el títol ‘De cor’ on l’artista ha reunitun conjunt d’obres procedents de diferents etapes de la seva trajectòria artística amb la intenció de formular a l’espectador una proposta franca, de sinceritat íntima: convidar-lo a escoltar de prop els batecs que impulsen el seu procés creatiu.

La mostra arriba amb la col·laboració de la Galeria Anquin’s de Reus, on prèviament ha estat exposada, i l’artista estarà present a l’acte d’inauguració. Malgrat que la mostra no es pot presentar com una antologia, les obres exposades permeten al visitant aproximar-se d’una manera molt precisa als trets essencials que caracteritzen l’estil de Jordi Sàbat.
La seva obra s’inclou dins del camp de la poesia visual i de la comunicació gràfica. L’artista tracta de jugar amb la interpretació del significat de les paraules i dels objectes, en un intent de provocar reflexió en l’espectador, d’aconseguir que el concepte es converteixi en pintura, de contar històries i petits contes, de reescriure els objectes banals canviant-los de context i d’època, de parar el temps… i que la seva obra intenti, també, arrencar un petit somriure a l’espectador.

El disseny va ser el primer llenguatge que va utilitzar per comunicar-se. Després, va venir la il·lustració, activitat que de manera natural va donar pas a la pintura. La pintura és ara la seva manera d’explicar històries.

Ha estat un camí d’anada i tornada, tant en estils, formes i grandàries com en estats d’ànim, però l’autor sempre ha tingut necessitat d’explicar històries. Algunes vegades ho ha fet amb una obra seriada, i unes altres, amb diverses obres aparentment inconnexes, però que en realitat estan relacionades entre si per gammes cromàtiques i, en general, per un sol concepte comunicatiu.

Dissenyador gràfic, il·lustrador i artista

Jordi Sàbat és dissenyador gràfic, il·lustrador i artista, a més, de professor d’Elisava i la UPF de Barcelona. També ha impartit docència a l’Escola d’Arts i Tècniques de la Moda de Barcelona.
Com a il·lustrador ha guanyat el Premi Destino Infantil i l’Apel·les Mestres. Ha col·laborat amb les principals editorials, revistes i diaris del país com La Vanguardia, El Periódico, Avui, Elle, Marie Claire i Woman, entre d’altres.
Com a artista ha realitzat diferents exposicions a París, Nova York, Madrid, Barcelona i d’altres ciutats i com a dissenyador treballa per a la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i per a diferents multinacionals i petites empreses.

L’exposició romandrà oberta a tothom i d’accés lliure fins al 12 de febrer en l’horari habitual de l’Espai Cultural Fòrum Berger, de dijous a dissabte de 18 a 20 h, i diumenges i festius de 12 a 14 h i de 18 a 20 h.

També et pot interessar

Comentaris