El Musicveu obre el dia de Reis amb l’actuació de la prestigiosa Orthemis Orquestra

05/01/2023 - 12:57h

Un concert de nivell a la basílica de Santa Maria de Vilafranca a partir de les 7 de la tarda

Aquest divendres, dia de Reis, arrenca el festival Musicveu amb un concert a la basílica de Santa Maria a càrrec d’Orthemis Orquestra, una formació de 13 músics de corda sota la direcció de Diego Miguel-Urzanqui, amb més de 30 anys de trajectòria i més de 3.500 concerts a països dels 5 continents.

Els seus orígens es remunten a l’any 1989, quan va ser fundada com una iniciativa per portar la música clàssica als pobles de Girona. Tot i que, des de llavors, ha expandit el seu circuit de concerts i ha dut a terme gires per quaranta-quatre països que abasten cinc continents, amb actuacions a Catalunya i la resta d’Espanya, i també per Alemanya, Suïssa, Escòcia, i fora d’Europa, per Shanghai, Honk Kong, Mèxic i Turquia.

El 1992 va rebre el Premi Nacional en la modalitat d’intèrpret de música clàssica i, el 1998, el Premi Sirena com a màxim exponent de la cultura empordanesa. Refundada recentment en el seu trenta aniversari, rebatejada i revitalitzada de sang jove procedent de diversos països, l’orquestra encara manté una intensa activitat concertística, amb especial èmfasi en la difusió de la música catalana. El repertori de l’Orthemis-NovaOCE, abasta diversos estils, des de la música del barroc fins a la música contemporània, passant per la música tradicional, amb una especial atenció als compositors catalans. El seu actual director titular és en Diego Miguel-Urzanqui, que ha agafat les regnes a la recerca de l’excel·lència artística, guiant a l’orquestra amb tot el compromís que la música requereix.

Les entrades, al preu de 20 euros, es poden adquirir a través de la pàgina web www.musicveu.cat i també a la taquilla de l’Espai Cultural Fòrum Berger Balaguer. Enguany el Musicveu part de la recaptació dels dotze concerts serà a benefici de la fundació Amics Joan Petit, nens amb càncer.

També et pot interessar

Comentaris