La productora Malniu Films estrena el curtmetratge ‘Sira’

04/01/2023 - 15:15h

El curt parla sobre les dones i el món del vi i està protagonitzat per la granadenca Gisela Guitart

Fa uns dies la productora vilafranquina Malniu Films va estrenar el seu quart curtmetratge, una coproducció amb la Conca 5.1, al Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí amb tot l’equip, col·laboradors i mecenes que havien col·laborat al crowdfunding de Verkami. Entre l’equip de producció hi destaca la participació de l’actriu granadenca Gisela Guitart que s’ha encarregat de la idea original i el guió i que ha interpretat el paper principal del curt.
Va ser un matí ple de sorpreses, que va començar amb l’entrega de les recompenses als mecenes, seguida de la projecció del curtmetratge i un col·loqui amb l’equip de Malniu Films, per acabar al pati del museu amb una copa de cava i pica-pica de la mà de la Wine Truck i un concert del cantautor Eloi Duran.

Rodatge al Penedès

El curtmetratge relata la història de la Sira (interpretada per la granadenca Gisela Guitart), una jove enòloga que dona classes en un institut de Madrid, on viu amb la seva parella (Cesc Marginet). Però la trucada d’un antic company (Raül Ferré) que li ofereix feina en un celler del Penedès i una notícia inesperada provoquen que hagi de prendre una decisió que farà trontollar la seva vida.

Amb aquest acte s’ha culminat la feina feta des del passat any i mig, amb nombrosos dies de rodatge al llarg dels mesos d’abril, maig, juny i juliol del 2022 a diverses localitzacions del Penedès i Barcelona. A l’estrena també hi van ser presents alguns col·laboradors que han fet possible ‘Sira’, entre ells Bodegues Vallformosa, els quals han col·laborat cedint les seves instal·lacions per una part del rodatge i amb un generós patrocini que ha permès produir el curtmetratge.

L’estrena també va comptar amb la presència de gran part de l’equip tècnic i artístic del projecte, i de Leandre Romeu, director de la Conca 5.1 que va dir unes paraules durant la presentació d’aquesta pel·lícula sobre les dones i el món del vi. La peça va ser molt ben acollida pel públic i a partir d’aquest gener del 2023 començarà a moure’s pel circuit de festivals, amb especial interès per certàmens que estiguin enfocats al món rural i del vi o que tinguin com a eix els feminismes i la lluita per la igualtat de gènere.

També et pot interessar

Comentaris