Els ajuntaments del Penedès Marítim reclamen més bonificacions a l’autopista C-32

El peatge troncal de l’autopista C-32 a Cubelles (Garraf)
03/01/2023 - 09:49h

La pujada del preu dels peatges un 7,3% redueix els efectes dels descomptes pactats a final de l’any 2022

L’autopista C-32 entre Castelldefels i el Vendrell ha començat l’any 2023 amb una pujada de més del 7%, concretament del 7,3%, coincidint amb la referència de l’IPC del mes d’octubre del 2022. Això vol dir que el peatge troncal de Cunit-Cubelles ha passat a costar 4,65 euros per viatge i el peatge de la sortida lateral de Cunit-Cubelles ha pujat fins als 2,49€ per viatge.

Des dels municipis de Calafell, Cunit i Cubelles que conformen l’anomenat Penedès Marítim es reclama al Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya que augmenti les bonificacions d’aquesta autopista fins al 80%, per evitar que els ciutadans i ciutadanes de la zona paguin més peatge que al 2022, perquè amb l’increment del IPC es disminueix la bonificació fins al 62% respecte al 70% del 2022, i la població en surt perdent.

Des dels tres consistoris es reclama que s’augmenti aquest 10% la bonificació de la mateixa manera que es té previst fer-ho al peatge de Vallcarca, que es bonificarà un 50% respecte al 40% que hi havia al 2022.

A més, els alcaldes recorden al Departament de Territori que el Pacte del Penedès Marítim, la unió de tots els municipis per on passa el tram de la C-32 Sud, reclamava i continua reclamant el 100% de bonificació del peatge de Cunit-Cubelles i el 50% del de Vallcarca.

Els acords actuals amb el Departament de Territori aconsegueixen els objectius respecte al peatge de Vallcarca, però encara no respecte al peatge troncal de Cunit-Cubelles, i des del territori es continua reclamant.

L’objectiu final és que la C-32 Sud sigui una mena de Ronda del Penedès Marítim, una alternativa gratuïta, ràpida i segura a la col·lapsada carretera C-31. En aquest sentit, recordem que es preveu durant el primer trimestre d’aquest 2023 la implantació de la gratuïtat en els recorreguts interns entre Cubelles i el Vendrell.

També et pot interessar

Comentaris