“Haver treballat amb el Serrat ha estat per a mi un honor profund”

29/12/2022 - 10:00h

El guitarrista vilafranquí David Palau posa fi a 20 anys tocant amb el cantautor Joan Manuel Serrat

El guitarrista vilafranquí David Palau va tancar divendres, en un Palau Sant Jordi de Barcelona ple de gom a gom per tercera nit consecutiva, els seus 20 anys de relació professional amb Joan Manuel Serrat, el ‘Nano del Poble Sec’ que posava fi a una trajectòria de cantautor de prop de sis dècades en el marc d’una gira de comiat que havia començat el 27 d’abril a Nova York. Per a Palau, “Serrat és el més gran dels grans i gràcies a ell, que m’ha recomanat i donat prestigi, he pogut treballar amb Víctor Manuel, Ana Belén, Joaquín Sabina i Miguel Ríos, entre altres artistes”. “Treballar amb ell ha estat un honor profund, no em calen càstings per trobar feines perquè ja se’m coneix i li estic molt agraït”, afegeix David Palau en conversa amb el 3d8 sobre el que va ser l’últim concert de Joan Manuel Serrat.

Molta càrrega emocional

El músic vilafranquí va començar a treballar amb Serrat en la gravació i posterior gira del disc Versos en la boca, l’any 2002 i per una recomanació de Josep Mas ‘Kitflus’, que s’havia iniciat com a pianista habitual del cantautor barceloní el 1980 i també n’ha produït discs. Sobre l’últim concert de Serrat, al qual va poder convidar els seus pares, el germà i la cunyada, David Palau comenta que “va ser un punt d’inflexió molt fort després d’anar-se carregant emocionalment durant tota la gira”. “No et creies que plegués, però el Serrat ho portava molt meditat i es volia retirar i ser recordat en plenes condicions”, continua.

Palau també explica que el repertori de la gira va incloure sempre un parell de temes en català –Pare i Cançó de bressol–, però que per als espectacles a Catalunya aquests concerts van tenir molta més presència de temes en català. “Els vam començar a assajar durant les proves de so dels concerts a l’Argentina [7 shows el mes de novembre] i els vam acabar d’enllestir els matins dels tres últims concerts al mateix Palau Sant Jordi”, explica també el guitarrista vilafranquí, que conclou: “Joan Manuel Serrat ho porta tot molt estudiant i treballar amb ell requereix molta disciplina”.

També et pot interessar

Comentaris