17 joves es formen a l’oficina Jove de l’Alt Penedès

27/12/2022 - 18:24h

Han participat al programa ‘Forma’t’ per facilitar la seva reincorporació al sistema educatiu i al mercat laboral

Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre de 2022, 17 joves de l’Alt Penedès han participat en el programa “Forma’t 2022”; un programa adreçat a persones d’entre 16 i 29 anys que han abandonat prematurament el sistema educatiu i estan en una situació en què no estudien ni treballen.

En aquesta edició hi ha participat joves d’Olèrdola, Font-rubí, Castellet i la Gornal, el Pla del Penedès, la Granada, Sant Sadurní d’Anoia i Vilafranca del Penedès.

Els participants reben una formació professionalitzadora flexible, adaptada a les seves necessitats i orientada a desenvolupar les seves competències professionals, per tal que puguin millorar la seva ocupabilitat i/o reprendre els estudis. La formació els ajuda a explorar els seus interessos i motivacions i a orientar les seves trajectòries educatives i professionals en funció dels corresponents projectes vitals i professionals.

La persona Referent d’Ocupació Juvenil de la comarca fa també un seguiment de tots els participants.

En acabar el programa “Forma’t 2022”, tres participants han fet la preinscripció a formacions ocupacionals, tres més han iniciat processos d’homologació d’estudis per tal de començar al setembre una formació reglada, i quatre participants han estat derivats al Programa de Formació Professional Ocupacional Dual d’Hosteleria del Servei de Desenvolupament Econòmic i Ocupació del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el Servei d’Ocupació de Catalunya. Al llarg del programa, tres joves van començar treballs temporals.

Des de l’Oficina Jove de l’Alt Penedès es continuat treballant amb la resta de participants per trobar les opcions que s’ajusten més al seu itinerari professional i per acompanyar-los en la preinscripció en estudis reglats, formacions ocupacionals i cursos d’idiomes.

El darrer dia del programa, la consellera de Joventut del Consell Comarcal, Susanna Escribà, va lliurar els diplomes als 17 joves participants i va escoltar les seves opinions sobre l’experiència viscuda durant el programa.

També et pot interessar

Comentaris