Albert Tió ofereix dilluns el 69è Tradicional Concert d’orgue de Sant Esteve

22/12/2022 - 10:55h

L’organista titular de l’orgue Estadella del Carme de Vic actua a la basílica de Santa Maria de Vilafranca

El concert degà de la música d’orgue a Catalunya, que se celebra cada any per la festivitat de Sant Esteve a la Basílica de Santa Maria, enguany en la seva 69ena edició anirà a càrrec de l’organista osonenc Albert Tió i Puntí, titular de l’orgue de l’església del Carme de Vic, construït el 1930 per l’orguener barceloní Gaietà Estadella, el mateix que féu 12 anys més tard l’orgue de Santa Maria amb unes característiques molt semblants.

Albert Tió i Puntí, nascut a Tona, inicia els estudis de piano a l’edat de set anys amb la professora M. Dolors Arola i Sors. Als quinze anys comença la carrera d’orgue i baix continu al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona. Realitza els estudis superiors d’orgue amb el catedràtic Josep M. Mas i Bonet i els estudis superiors de piano amb les catedràtiques Anna M. Cardona i Margarida Serrat. Rep classes magistrals d’orgue a Sevilla amb el professor Daniel Roth. Participa al curs internacional d’Orgue Romàntic del País Basc en el marc de la Quinzena Musical de Sant Sebastià sota la direcció dels professors Daniel Roth i Michel Bouvard. Participa en diverses edicions de l’Acadèmia Internacional de Música Ibèrica de Montblanc sota la direcció dels mestres Josep M. Mas i Bonet, Jörg-Andreas Bötticher, Eudald Dantí i Pablo Taboada. Actualment és el titular dels orgues històrics de la Parròquia del Carme i de l’església dels Dolors de Vic.

Oferirà un programa breu, com és habitual en aquest concert, amb obres dels compositors Johann Sebastian Bach, Félix Mendelssohn, Johannes Brahms, Franz Liszt, Georg Friedrich Händel i, tal com ha estat present en tot el cicle, també una obra del vilafranquí Josep Soler. El recital finalitzarà amb el cèlebre Al·leluia de l’oratori El Messies de Händel, en la transcripció per a orgue de Théodore Dubois. La interpretació de l’organista es podrà seguir visualment a través de la pantalla gegant instal·lada a la nau de la Basílica.

El concert serà d’entrada lliure amb una aportació econòmica voluntària per contribuir amb les despeses d’organització i el manteniment de l’orgue. Compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca, de la Parròquia de Santa Maria i d’Advocatium.

Amb la celebració d’aquest tradicional concert es clourà la quarta edició del cicle de concerts d’orgue organitzat per l’Associació d’Amics dels Orgues de Vilafranca, la primera amb el nom de «Josep Soler», en memòria del compositor vilafranquí recentment traspassat.

També et pot interessar

Comentaris