La 10K de Vilafranca arriba als 1.375 inscrits i gairebé esgota el seu topall de participació

20/12/2022 - 15:00h

L’organització tancarà la inscripció per la cursa quan arribi als 1.500 atletes

La popular 10K de Vilafranca que se celebrarà el proper 29 de gener ha arribat aquesta setmana als 1.375 atletes inscrits. En els propers dies es preveu completar la xifra de 1.500 participants, que és el topall que marca l’organització per raons de seguretat de la mateixa carrera. Tal i com va explicar Joan Luque (Fondistes Penedès), els esportistes que vulguin participar a la cita han d’afanyar-se si volen córrer pels carrers de Vilafranca.

La 10K es va presentar a la sala Pau Boada de l’Ajuntament de Vilafranca. La regidora d’Esports, Anna Doblas, va assenyalar que “estem davant d’una cursa amb molt de prestigi en la que es gaudeix del fet de córrer pels carrers del centre històric d’una ciutat com Vilafranca”. Per la seva banda, Santi Hervás, director tècnic de la prova, va indicar que la xifra màxima de 1.500 atletes s’imposa “perquè el cap de cursa sempre acaba atrapant la cua i és necessari que no hi hagi una gran quantitat de corredors al circuit per evitar problemes i accidents”.

El circuit d’enguany introduirà alguna petita modificació en el traçat, localitzat a la zona dels carrers Papiol i Pere Alagret. Des de l’organització s’està buscant completar el cartell professional de la carrera amb corredors de primer nivell que puguin batre els respectius rècords masculí i femení. Abdessamad Oukhelfen té el masculí que data de 2020 i la vallenca amb vinculacions a Vilafranca, Marta Galimany el femení, aconseguit el 2019. Galimany, per cert, va batre fa pocs dies el rècord d’Espanya de marató.

A més de la 10K, un any més se celebrarà la Mini 10K, que tindrà el seu habitual vessant solidari. La regidora Anna Doblas va avançar que enguany la recaptació de la Mini 10K es destinarà als Specials Olympics Catalunya.

També et pot interessar

Comentaris