Prop de 40.000 persones visiten la Fira del Gall

19/12/2022 - 18:30h

Un terç dels que han passat per la mostra són vilafranquins, i la despesa ha estat similar a edicions anteriors

Després de dues edicions marcades per la pandèmia de la Covid-19, la Fira del Gall va tancar diumenge havent aconseguit un èxit rotund de públic. Segons els organitzadors de la iniciativa –l’Ajuntament de Vilafranca–, prop de 40.000 persones van passar entre dissabte i diumenge per la mostra, que s’ha tornat a ubicar entre el Parc de Sant Julià i el pavelló firal de Vilafranca.

Segons una enquesta feta entre el públic de la Fira del Gall, un terç dels visitants són vilafranquins, però la fira captiva cada vegada un públic més divers i de més enllà de la vila, amb gran presència de visitants de la comarca, la Vegueria i la resta del país. L’interès es manté any rere any, amb una despesa per visitant similar a les anteriors edicions.

Activitats destacades

Una de les activitats destacades d’aquesta 358a edició ha estat la 25a Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, tot un referent de cultura popular, amb bèsties convidades d’arreu del país que van participar a la cercavila i el ball de lluïment final acompanyant els vilafranquins Tomasot i Ballarica.

Des de l’Ajuntament s’ha fet una valoració “excel·lent” de l’edició d’enguany, i han explicat que a partir d’ara ja es comença a dibuixar l’edició de l’any vinent per continuar oferint una experiència única als visitants que uneix territori, gastronomia de qualitat, vins de la DO Penedès i cultura popular.

També et pot interessar

Comentaris