El campió de natació adaptada, Toni Ponce, torna a casa i fitxa pel Club Natació Vilafranca

19/12/2022 - 21:34h

El nedador vilafranquí torna a casa després de nou temporades al CN Sitges

El nedador vilafranquí Toni Ponce ha fitxat pel Club Natació Vilafranca després de nou anys al CN Sitges. L’esportista paralímpic és un dels nedadors més destacats del panorama mundial i el seu fitxatge pel CN Vilafranca és una notícia que el club i el mateix Ponce han estat treballant durant els darrers mesos. A més de l’arribada del nedador, el CN Vilafranca també ha confirmat que s’ha adherit la Federació Catalana d’Esports Adaptats. Aquest fet permetrà que nedadors amb discapacitat del Penedès o del Garraf puguin entrar a formar part del club vilafranquí per desenvolupar la seva carrera.

Ponce s’ha mostrat molt il.lusionat amb el nou repte que encara a partir d’ara. A part de competir pel CN Vilafranca, també s’encarregarà de coordinar la gestió del programa d’esport adaptat de l’entitat. Tal i com ha explicat ell mateix “torno a casa i ho faig amb la màxima il.lusió. Vull ajudar en el que pugui i vull, també, tornar a guanyar medalles i campionats, però sota el paraigües del CN Vilafranca. Aquí vaig aprendre a nedar quan tenia 6 anys i ara vull tornar al club, tot el que el club em va donar a mi en el seu dia”.

Ponce és l’actual campió del món de 200 estils i 100 braça de la categoria S5 de discapacitat física severa. En el darrer mundial de l’especialitat celebrat a Funchal (Madeira), a més dels dos ors, es va penjar tres medalles de plata i un bronze. A nivell de Jocs Paralímpics acumula dues plates aconseguides l’any passat a la cita de Tokio.

El seu objectiu a nivell competitiu se centra, actualment, en la preparació del Mundial de Manchester, programat per l’estiu de l’any que ve i en els Jocs Paralímpics de Paris 2024. A més llarg termini no descarta arribar als Jocs Paralímpics de Los Angeles 2028, si bé aquesta meta és molt llunyana.

Per la seva banda, Miquel Carranza, president del Club Natació Vilafranca, ha assenyalat que “fa temps que parlàvem amb el Toni Ponce sobre la possibilitat de la seva tornada a l’entitat. Ara s’han donat les circumstàncies adequades i aquí el tenim. Estem mols orgullosos”.

També et pot interessar

Comentaris