Tamara González és la nova cap de colla dels Xicots de Vilafranca

19/12/2022 - 14:58h

La colla de la camisa vermella, que continuarà amb Bernat Sallés com a president, torna a tenir una dona al capdavant de la tècnica després d’Aina Mallol

Dissabte els Xicots de Vilafranca van celebrar l’assemblea ordinària a Cal Noi-Noi on el punt més important de l’ordre del dia va ser l’elecció de Tamara González com a cap de colla. La candidatura va rebre el suport amb 63 vots a favor, 6 abstencions i només un vot en contra. González agafa el relleu de Gerard Amatllé que ha estat cap de colla els darrers tres anys mentre que Bernat Sallés continuarà com a president. Mireia Mata serà la sotscap de colla i Ametllé continuarà a la comissió tècnica.

La nova cap de colla ha explicat que s’ha fet una reformulació de la junta de l’any passat amb un nou projecte i amb coses a millorar després d’un any de transició. “Volem fer una revolució a nivell social”, explica González que continua dient que ara els Xicots “necessitem la injecció de gent jove i treballarem en aquesta línia”.

González parla de tornar a consolidar per la temporada que ve els castells de vuit com a objectiu. Castells bàsics de vuit amb el quatre i el tres sense deixar de banda la recuperació de la torre de set però ha volgut recalcar que aquest no és el principal objectiu perquè diu, la colla “necessita un canvi social”.

Els Xicots implantaran com a novetat per aquesta propera temporada l’assaig jove, un fet que no havia introduït encara. “Volem que els joves tinguin el seu espai dintre de la colla”, diu la nova cap d’una colla que començarà els assajos el març de l’any vinent tot i que abans, pel gener, ja s’iniciarà el treball de canalla i joves.

Part de la nova junta dels Xicots de Vilafranca (Foto FÈLIX MIRÓ)

La colla de la camisa vermella torna a tenir una dona com a cap de colla després que Aina Mallol ocupés aquest càrrec entre els anys 2012 i 2016. Tal com marquen els estatuts Tamara González serà la cap de colla dels Xicots les dues properes temporades. “Vam sortir amb una sensació que el projecte proposat va agradar molt i això ens esperona”, ha conclòs valorant molt el fet que entre tècnica i junta social seran més de quaranta persones.

També et pot interessar

Comentaris