És temps de Gall del Penedès

15/12/2022 - 18:00h

Vilafranca celebra aquest cap de setmana la 358a edició de la Fira del Gall, que posarà a la venda centenars d’exemplars d’aviram

La Fira del Gall celebrarà la seva 358a edició demà dissabte i diumenge al Parc de Sant Julià i al pavelló firal de Vilafranca del Penedès. Des de Turisme Vilafranca s’ha organitzat una fira que concentrarà enguany una experiència de 360 graus per als visitants. Serà un viatge des de la criança fins a la degustació del gall del Penedès, una varietat autòctona d’au de corral amb IGP, molt apreciada per la seva vistositat i per la seva carn.

Tot i ser una fira que beu de la tradició, cada any incorpora novetats, i enguany no n’és una excepció, amb la creació de la carpa dels tastos, on el gall del Penedès amb IGP i el vi de la DO Penedès van plegats. La carpa estarà ubicada entre el pavelló firal i el pavelló de la Gamba. I serà, en el mateix pavelló firal on hi haurà la venda d’aviram, el lloc on les persones visitants podran admirar i adquirir aquests espectaculars animals, mentre que la canalla trobarà un espai on realitzar tallers d’estampació de bosses organitzats per l’Associació de Criadors de la raça de gallines penedesenca.

Aquests darrers també ens oferiran la possibilitat de pujar a un globus aerostàtic captiu durant el matí del dissabte.

Per conèixer de manera didàctica les diverses varietats de gallina penedesenca, a la fira hi haurà la carpa d’exposició de raça de gallines penedesenca Memorial Amadeu Francesch i, per degustar el gall del Penedès amb IGP, a la mostra gastronòmica es podran consumir els plats elaborats per sis restaurants de vilafranca i voltants. Qui ho prefereixi, aquest any té l’opció de poder-se emportar el plat a casa amb la seva pròpia carmanyola, en una clara aposta per la sostenibilitat.

A banda d’aquesta novetat, dues de les activitats més innovadores van dirigides a atraure el públic més jove: la incorporació d’influencers catalans del sector de la gastronomia i el vi i una nova dinàmica de concurs fotogràfic mitjançant la nova aplicació de moda, el BeReal.

Gastrobotiga i Wine Bar

També es poden adquirir les propostes gastronòmiques dels diferents restauradors envasades a la plaça de la Gastrobotiga, o bé comprar el gall sacrificat i fins i tot tallat, per cuinar-lo a casa. Aquesta darrera opció es podrà adquirir tant a la plaça de la Gastrobotiga com al mercat d’aviram dins del pavelló firal.

Entre la Gastrobotiga i la Mostra Gastronòmica se situarà el Wine Bar, espai on degustar els vins de la DO Penedès. En aquest espai hi haurà un concert dissabte a les 6 de la tarda amb el vilafranquí Lucas Dalman.

Aquest any la Fira del Gall celebrarà la 25a edició de la Mostra de Bestiari Festiu de Ploma. 25 anys en què diferents agrupacions de tot Catalunya han visitat Vilafranca amb el seu bestiari, i l’han fet ballar pels carrers de la vila, fent gaudir grans i petits. Animals curiosos, espectaculars i mitològics, que acabaran la cercavila amb una ballada de lluïment a la plaça de la Vila, sempre acompanyats d’en Tomasot i la Ballarica.

Els horaris de les diferents activitats es poden consultar al web turismevilafranca.com.

També et pot interessar

Comentaris