La Polifònica obrirà el seu 75è aniversari amb el tradicional concert de Sant Esteve

13/12/2022 - 14:44h

Al llarg de la seva història l’entitat coral vilafranquina ha interpretat unes 800 obres, moltes d’elles de rellevància musical

La Polifònica de Vilafranca arrenca aquest final d’any el seu 75è aniversari. Ho fa amb el tradicional concert de Sant Esteve, l’acte principal d’una efemèride d’aquesta coral que va néixer el 1947 de la mà de Maria Rosa Juncosa, aleshores com a Cor Nadalenc, i que més tard passaria a anomenar-se Polifònica. En roda de premsa el president de l’entitat, Joan Parellada i Xavier Cervera, un històric de la coral de la qual en va ser durant més de 35 anys el director i que ara forma part de la junta i com a cantaire han anunciat tots els actes que formaran part de l’aniversari.
“El cor sempre ha estat amateur” explicava Cervera que també destacava que la voluntat de sempre ha estat “intentar partir d’una certa qualitat a través d’un repertori selecte amb corals de Bach, peces d’entitat i que amb el temps ha anat evolucionant i si primer es cantava a capel·la s’ha anat ampliant objectis i repertori amb 800 obres a l’arxiu moltes per cor i orquestra sense deixar el conreu de la música catalana una marca d’inici de la coral”.

Parellada també ha volgut destacar la iniciativa de la coral de posar el nom de Maria Rosa Juncosa a l’auditori municipal. “És un goig que la fundadora de la coral porti el nom de l’auditori. Ella va ser una gran pedagoga musical”.

Tres parts del concert

El dilluns 26 de desembre, a les 19 hores, tindrà lloc a l’auditori Maria Rosa Juncosa, el tradicional concert de Sant Esteve que es dividirà en tres parts. Una primera amb quatre obres d’estrena encarregades a quatre autores, Carlota Baldrís, Irene Plass, Anna Urpí i Anna Campany. Una segona amb El cant del destí, una obra romàntica de Johannes Brahms amb una adaptació de piano a quatre mans a càrrec de dos membres de la coral, Miquel Villalba i Gerard Morató, i una tercera part que girarà al voltant de temes nadalencs i amb la intervenció d’excantaires que s’afegiran al final per cantar de cant comú tres peces. Les entrades anticipades es poden adquirir al web espectacles.vilafranca.cat.

Més actes d’aniversari

D’altra banda, la Polifònica interpretarà aquets dijous el Glòria de Vivaldi a Santa Maria del Mar de Barcelona en una iniciativa del Col·legi d’Enginyers de Barcelona. I demà, a l’Agrícol, a 2/4 de 7, la Polifònica protagonitzarà la sessió del ‘Parlem de música’ a través d’una xerrada on es comentarà la història, evolució musical i el futur de l’entitat vilafranquina. I per diumenge la coral es traslladarà a Sitges on realitzarà un concert de Nadal tradicional a l’església de Sant Bartomeu.
Altres actes seran una exposició virtual de fotos històriques de la coral formada actualment per una quarantena llarga de cantaires i un concert a la basílica de Santa Maria de Vilafranca el 15 d’abril de l’any vinent dins el festival solidari MUSiCVEU. i que es repetirà a Terrassa el maig. A banda s’està enllestint un llibret històric amb la col·laboració del periodista, David Puertas.

També et pot interessar

Comentaris