La imatge gràfica de la festa major de Vilafranca girarà al voltant del seu patrimoni

13/12/2022 - 09:43h

El dissenyador vilafranquí Dani Jané s’ha inspirat en les marques dels picapedrers medievals

Els administradors de la Festa Major de Vilafranca del 2023 han presentat aquest dilluns en un acte celebrat a la capella de Sant Joan la imatge gràfica de la festa que ha estat encarregada al dissenyador vilafranquí Dani Jané Sors.

La proposta busca ‘recuperar la riquesa del patrimoni gràfic que ens ofereix el passat de la vila a través de les marques dels picapedrers medievals” que es poden trobar a les parets d’espais com la capella de Sant Joan o la basílica de Santa Maria. Jané exposava que s’ha inspirat també en els “alfabets rúnics i els remots símbols fantàstics, folklòrics i màgics”. Amb aquest punt de partida el dissenyador ha creat “una tipografia original i única inspirada en les grafies dels picapedrers”, al mateix temps que sintetitza gràficament els rosetons dels temples, balls, colles i bestiari. Totes les aplicacions de marxandatge, suports multimèdia i comunicació audiovisual destacaran per una paleta vermella, blanca i negra: Enigmàtica, màgica i sobretot festiva. “He volgut guiar-me en una paleta cromàtica molt limitada”, assegurava Jané.

A l’hora de presentar el dissenyador d’enguany l’administradora Anna Benach explicava que van tenir molt clar que havia de ser una persona de Vilafranca amb una trajectòria professional contrastada i que no hagués fet mai aquesta tasca.

Dani Jané és llicenciat en Belles Arts per la UB, va cursar els estudis superiors de Gràfica Publicitària a l’escola d’art Arsenal de Vilafranca on, posteriorment va exercir com a professor titular de les matèries de Tipografia i Autoedició. ha estat el responsable de la identitat per a diferents marques, empreses i particulars com també el dissenyador de Cineclub Vilafranca del 2009 al 2021. També ha participat en diverses ocasions al Firart i ha exposat a Barcelona, Viena i Vilafranca. Actualment combina el seu treball de dissenyador gràfic i director d’art en packaging al departament de disseny d’una reconeguda empresa del sector agroalimentari amb d’altres projectes com a freelance.

També et pot interessar

Comentaris