Gelida encendrà deu calderes aquest dimarts per Santa Llúcia

12/12/2022 - 16:00h

La centenària Festa de Santa Llúcia de Gelida va ser declarada l’any passat ‘Patrimoni festiu de Catalunya’

Gelida ja ho té tot a punt per celebrar aquest dimarts una nova edició de la centenària festa de Santa Llúcia, que des de l’any passat forma part del catàleg ‘Patrimoni festiu de Catalunya’. Com és habitual, les calderes d’escudella seran les grans protagonistes de la celebració, una de les més destacades en el calendari anual del municipi.

El tret de sortida a la jornada festiva el donarà l’encesa de les calderes on s’elaborarà l’escudella, programada per a les 5 de la matinada. En aquesta edició s’encendran 10 calderes on es couran les 2.500 racions de la típica menja de Santa Llúcia.

L’emblemàtic pati dels Lluïsos serà l’escenari principal de la festa, on s’instal·laran les calderes, i a la 1 del migdia es traslladaran a la plaça de l’Esglèsia, on es beneirà l’escudella i es repartirà als que s’hi apleguen des de primera hora del matí. A més de l’escudella també es reparteix pa i botifarra negra, que abans ha estat escaldada.

A benefici de Santa Clara

Enguany, el guardó Santa Llúcia solidària –que entrega l’Ajuntament de Gelida i la Comissió encarregada d’organitzar la festa– serà per a la Fundació de Santa Clara de Sor Lucia Caram, a Manresa, que rebrà 1.500 euros.

A més del tradicional repartiment de l’escudella, la jornada de Santa Llúcia a Gelida –dia de festa local al municipi– inclourà altres activitats, com la mostra d’entitats i fira d’artesans, l’actuació de l’esbart Rocasagna i dels Vailets de Gelida i una ballada de sardanes. A la tarda, per acabar la celebració, a la plaça de la vila hi actuaran els Diables de Gelida amb l’espectacle del Llúcia Foc 2022.

També et pot interessar

Comentaris