Gelida aprova el canvi urbanístic per construir l’Agroparc d’Ametller

(FOTO: AMETLLER ORIGEN)
11/12/2022 - 12:16h

La modificació facilita que la firma pugui crear un parc productiu de 258 hectàrees, amb una inversió de 180 milions d’euros

L’Ajuntament de Gelida ha aprovat inicialment la modificació urbanística per tirar endavant la construcció de l’Agroparc impulsat per Ametller Origen. Al ple municipal extraordinari que va tenir lloc dilluns la majoria de grups polítics excepte la CUP –que hi va votar en contra– i els Comuns –absents per baixa de la regidora– van donar suport a modificar el Pla Parcial de Can Juncoses i les finques colindants.

El canvi, avalat per ERC, Primàries i PSC, facilita que la firma agroalimentària pugui crear un parc productiu de 258 hectàrees, amb una inversió de 180 milions d’euros. El debat va estar marcat per la protesta dels col·lectius ecologistes contraris a l’Agroparc, que van organitzar una tractorada i una manifestació a l’Ajuntament.

Ara fa poc més d’un any, Ametller Origen va anunciar la represa del projecte de l’Agroparc, el qual havia deixat en pausa el 2018 per la falta d’entesa amb agents polítics i socials del territori. Amb la nova proposta, la companyia agroalimentària ampliava el projecte del gran recinte d’economia circular, passant de 120 hectàrees a ocupar-ne 258, però ressaltava que el recinte ja no es projectava sobre terrenys rústics.

La modificació urbanística aprovada inicialment aquest dilluns al ple de Gelida entra ara en fase d’al·legacions per passar després a la votació de l’aprovació provisional, també a l’Ajuntament. Si se supera aquest segon tràmit, el document es traslladarà a la comissió territorial d’urbanisme perquè s’aprovi definitivament.

També et pot interessar

Comentaris