El president de la Generalitat, Pere Aragonès, anuncia una inversió de 45 milions per ampliar l’hospital del Vendrell

07/12/2022 - 15:28h

Les obres estaran enllestides el 2025 i suposaran l’increment i millora de serveis

La Generalitat de Catalunya invertirà 45 milions d’euros pel projecte d’ampliació de l’Hospital del Vendrell. El president, Pere Aragonès, ho ha anunciat en el transcurs d’una visita al centre hospitalari acompanyat del conseller de Salut, Manel Balcells i dels alcaldes dels municipis del Baix Penedès. La decisió de la Generalitat desbloqueja una reivindicació històrica dels ajuntaments comarcals i del territori.

Les obres augmentaran en 9 mil metres quadrats la superficie del centre que passarà a tenir-ne 25 mil. Això farà possible millorar de manera ostensible els serveis hospitalaris, amb més despatxos de consultes externes, més box d’urgències, més sales al bloc quirúrgic i fins a 40 nous llits d’hospitalització. També hi ha la possibilitat de construir un heliport i ampliar la zona de pàrquing.

Les obres començaran el 2023 i estaran enllestides el 2025. La Generalitat ha signat un conveni amb la Xarxa Santa Tecla, que gestiona l’equipament, per a fer possible el projecte. Pere Aragonès ha assenyalat que “donem sortida a una demanda històrica de la ciutat del Vendrell i del conjunt de la comarca del Baix Penedès”. L’hospital vendrellenc ja es va construir en el seu dia amb la previsió de la futura ampliació del recinte, una circumstància que ara facilitarà el desenvolupament de les obres.

Per la seva banda, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha reconegut que “estem davant d’una fita històrica. Es una molt bona notícia per la comarca, pel Vendrell i pel conjunt de la ciutadania”. Tots els alcaldes baixpenedesencs han coincidit en assenyalar que s’estava en un moment clau. El projecte, però, ha d’estar pendent encara de l’aprovació dels pressupostos de la Generalitat de 2023, uns pressupostos que estan en fase de negociació entre les diferents formacions polítiques del Parlament de Catalunya.

També et pot interessar

Comentaris