Dissabte s’enceten les sessions “A l’Agrícol parlem de Música”

01/12/2022 - 16:00h

La primera serà la presentació del darrer llibre de Joan Cuscó i Clarassó ‘ Entre Orfeu i Plató. Filosofia i música en la cultura catalana contemporània’

La sessió tindrà lloc el dissabte 3 de desembre a les 7 de la tarda a l’Agrícol amb una xerrada de l’autor sobre el seu darrer llibre ‘Entre Orfeu i Plató. Filosofia i música en la cultura catalana contemporània’.

En les seves pàgines, Joan Cuscó hi estudia els lligams que des de la Grècia antiga fins al segle XXI s’han establert entre la música i la filosofia com a formes de donar sentit a la vida humana, individual i col·lectiva.

La xerrada serà il·lustrada amb fragments musicals i se centrarà en l’època contemporània, tot recuperant un conjunt d’autors de Catalunya com poden ser el compositor Antoni Nogués (1820-1882), el filòsof Francesc Pujols (1882-1962), la dramaturga i pianista Maria Carratalà (1899-1984), i d’altres. Es tracta d’un treball molt sintètic, ben estructurat, per seguir investigant els tresors filosòfics i musicals de Catalunya en el segle passat.

Joan Cuscó i Clarassó és doctor en filosofia amb una tesi sobre la creativitat i la subjectivitat humanes i s’ha especialitzat en musicologia a la Universidad de Alcalá de Henares. És professor al Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, patró de la Fundació Francesc Pujols i membre de les societats catalanes de filosofia i de musicologia de l’Institut d’Estudis Catalans.

També et pot interessar

Comentaris