El projecte ‘Era’ de l’Esbart Rocasagna, premi Delfí Colomé

01/12/2022 - 12:12h

L’Esbart gelidenc surt de la seva zona de confort per crear un espectacle de carrer i de petit format que s’estrenarà al festival Ésdansa de l’any vinent

Aquest dimarts i dins del marc de l’Especial Espai de dansa que es va fer a l’Àtrium de Viladecans es donava a conèixer l’entitat guanyadora de la quarta edició del Premi Delfí Colomé, premi que ha recaigut en el projecte ‘ERA’ de l’Esbart Rocasagna de Gelida i el coreògraf Quim Bigas.

El jurat ha valorat especialment l’interès del maridatge i la trobada artística entre l’Esbart Rocasagna, un col·lectiu de dansa d’arrel tradicional, i Quim Bigas, un coreògraf català que viu a cavall entre Copenhaguen i Barcelona. Un diàleg que suposa un esforç de l’esbart per sortir del seu espai habitual de treball. A més es destaca l’important treball de recerca sobre el seu propi entorn.

Satisfacció a l’entitat

Jordi Rosell, president de l’Esbart Rocasagna ha explicat al 3d8 l’alegria que ha suposat aquest premi. “Hem sortit de la nostra zona de confort modernitzant la dansa tradicional per crear un espectacle de carrer de petit format”. ‘Era’ gira al voltant de tres significats. D’una banda, el temps passat, però també de l’època i el període actuals i d’aquella era o esplanada de qualsevol masia catalana.

El premi està dotat amb 26.000 euros que hauran de ser invertits, íntegrament, en la producció d’aquest projecte, que des de l’estiu s’està coent, premiat i que està previst estrenar en el marc del Festival Ésdansa 2023 i que tindrà actuacions posteriors a la Fira Mediterrània de Manresa 2023 i al Festival Dansa Metropolitana 2024. Abans l’Esbart farà residències o treball en procés al Sismògraf i al Dansàneu.

55 anys amb la dansa

L’Esbart Rocasagna de Gelida, fundat el 1967, és una entitat sense ànim de lucre que té per objectiu la conservació i la difusió de la cultura popular i en especial la dansa tradicional o d’arrel, garantint la seva conservació, restauració, creació, i difusió, a totes les generacions de dansaires.
Actualment, formem part de l’entitat unes 200 persones dividides en diverses seccions: Escola de Dansa, Cos de Dansa, grup d’adults, gegantons, junta, equip tècnic i majordomia. Tots ells, participen activament en tota mena d’esdeveniments culturals i festius del poble durant tot l’any.

També et pot interessar

Comentaris