La Generalitat anuncia la gratuïtat del tram Cubelles-El Vendrell de l’autopista C-32

30/11/2022 - 13:30h

L’objectiu és reduir el número de vehicles que circulen per la C-31

El conseller de Territori de la Generalitat, Juli Fernández, ha anunciat avui que el tram de la C-32 entre Cubelles i El Vendrell serà gratuït a partir del primer trimestre de 2023. La gratuïtat només afectarà aquest tram del vial i beneficiarà a tots aquells vehicles que entrin o surtin a l’autopista per Cubelles i El Vendrell. Per poder gaudir d’aquest avantatge, caldrà registrar-se a una APP o disposar de teletac.

Aquesta era una demanda històrica dels ajuntaments del Penedès Marítim que reclamaven l’actuació per reduir el trànsit per la C-31 que creua per l’interior de diferents nuclis urbans. L’anunci del conseller Fernández s’ha fet durant el transcurs de la reunió de la Taula de Mobilitat del Penedès al Museu Pau Casals del Vendrell. Els alcaldes penedesencs s’han mostrat molt satisfets de la mesura que ha pres la Generalitat.

En els propers mesos, el departament de Territori durà a terme una campanya informativa per a detallar el funcionament d’aquesta gratuïtat. La mesura no afectarà els vehicles que vinguin des de Barcelona i només està pensada per facilitar la mobilitat interior en els municipis del Penedès Marítim. El conseller Juli Fernández ha assenyalat que “sabem que un de cada quatre vehicles que circulen a diari per la C-31 realitza trajectes interiors en el tram Cubelles-El Vendrell. Amb la gratuïtat del tram de la C-32, reduirem la pressió circulatòria de la C-31”. Les xifres indiquen que entre 20 i 22 mil cotxes i camions transiten cada dia per la C-31 creuant El Vendrell, Calafell i Cunit. Això significa que s’espera treure al voltant de 5 o 6 mil vehicles diaris d’aquesta via.

La mesura busca, a llarg termini, convertir la C-32 en la ronda del Penedès Marítim. De fet, Juli Fernández també ha avançat que s’estudiarà la manera d’implementar noves mesures que afectin el tram de l’autopista des de Sitges i Vilanova fins a Cubelles. Igualment, el conseller de Territori ha avançat que la Generalitat incrementarà fins a un 50% la bonificació del peatge de Vallcarca de la C-32 per als professionals transportistes.

Els alcaldes de Cunit, El Vendrell i Calafell han evidenciat la seva satisfacció per l’anunci, si bé han recordat que només es tracta d’un primer pas en les seves demandes. Jaume Casañas, alcalde de Cunit, ha explicat que “avui, després d’anys de feina dels ajuntaments i de la societat civil, hem aconseguit aquesta millora parcial. Es un primer pas, ara hem de treballar pels passos següents que passen, per exemple, per aconseguir la bonificació del 100% del peatge de Cubelles. L’objectiu final és que la C-32 sigui una ronda de circumvalació del Penedès Marítim oberta per tothom”

Per la seva banda, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha assenyalat que “és un fet històric en el procés de consolidació de la zona metropolitana del litoral. Es una molt bona notícia en clau interna, no tant en comunicació amb Barcelona o Tarragona, però és un pas endavant molt important. La meta final és que la C-31 i també la N-340 acabin sent travesses urbanes amables pels vianants”.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha recordat que “aquesta gratuïtat era un dels quatre temes primoridials que vàrem acordar a la taula d’alcaldes de la comarca. Ja és un primer pas, però ens queda molta feina per fer. Seguim demanant el traspàs de la gestió de la C-31 per a poder aplicar mesures que la converteixin en una travessia urbana”.

També et pot interessar

Comentaris