El compositor José Manuel Pagán presenta a Vilafranca la novel·la “El peso del vacío”

29/11/2022 - 10:32h

La novel·la del guanyador del Premi Gaudí per la banda sonora de Pa negre serà glossada per l’escriptor i crític literari Jordi Llavina

El compositor, musicoterapeuta, pintor i escriptor, José Manuel Pagán (Lausana, Suïssa, 1949) presentarà divendres, dia 2 de desembre, a dos quarts de vuit del vespre i a la sala 3 de l’Escorxador de Vilafranca del Penedès, la seva novel·la El peso del vacio (Angels Fortune Editions, 2022), una novel·la d’amor i misteri que, segons diu el seu autor, no només es llegeix sinó que s’escolta fins al punt d’apuntar que s’assembla a una partitura. La glossa de la novel·la anirà a càrrec de l’escriptor i crític literari Jordi Llavina. La vetllada, organitzada conjuntament per l’editorial i La Cultural llibreria, es clourà amb una audició de música en directe del compositor actualment resident a Gelida.

La novel·la és una història protagonitzada per tres personatges la vida dels quals s’acabarà creuant. D’una banda, un pianista professional, Michel Lupin, nascut a Lausana que ha assolit la fama i el reconeixement a tots els escenaris europeus, però a qui la felicitat li ha estat adversa. El segon vèrtex del triangle és Karl Heinzl, un rellotger que ha volgut marcar distància amb el seu passat i el rebombori de Zuric i s’ha traslladat a Lausana per començar de nou. El darrer vèrtex del triangle és una dona misteriosa. Per a l’autor, es tracta d’una novel·la d’amor, emocions i misteris que es resoldran a la riba del llac Leman.

José Manuel Pagán és conegut, sobretot, com a compositor per a bandes sonores per al cinema, la televisió i el teatre musical. Autor d’una dilatada trajectòria, Pagán ha treballat amb grans realitzadors del cinema espanyol com ara Bigas Luna, Rosa Vergés, Vicente Aranda, Mario Camus i Agustí Villaronga. Entre els diversos reconeixements a la seva tasca de compositor destaca la seva nominació als Goya pel film Tic-tac de Rosa Vergés i el Premi Gaudí per la banda sonora de Pa negre d’Agustí Villaronga.

També et pot interessar

Comentaris