El Consell Comarcal del Baix Penedès i Terra i Taula presenten el Passaport Baix Penedès

D’esquerra a dreta, Núria Güell, David Vernet, Jaume Casañas i Gerard Jané
28/11/2022 - 14:54h

La proposta busca afavorir el descobriment d’algunes de les propostes de la comarca als turistes però també als ciutadans del Baix Penedès

L’Àrea de turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès ha presentat aquet matí conjuntament amb Terra i Taula, la unió de cuiners i productors del Baix Penedès que des de fa deu anys agrupa fins a 13 productors, el passaport Baix Penedès de Terra i Taula. Es tracta d’una proposta enogastronòmica per descobrir la comarca seguint les propostes del passaport. Per cada visita es marcarà una casella amb un segell, i en completar-ne 5 de diferents, s’obtindrà un lot gastronòmic de regal. 

L’objectiu d’aquesta iniciativa, tal i com ha explicat David Vernet en la presentació que s’ha fet aquest matí al Celler Jané Ventura del Vendrell, és la de promoure el descobriment de la comarca als turistes facilitant-los aquest passaport on hi ha tota la informació per poder visitar i gaudir de les diferents propostes dels integrants de Terra i Taula. “Quant una família visiti una celler o un restaurant, trobarà el passaport i se li facilitarà tota la informació dels altres punts que pot visitar. Però aquesta iniciativa també té un segon objectiu, el de fer redescobrir la comarca als mateixos baixpenedesencs.” 

A la campanya hi participen Torclum oli d’oliva (La Bisbal del Penedès), el restaurant Ull de Llebre (La Bisbal del Penedès), el restaurant Vell Papiol (Calafell), Cal Badejo forners (El Vendrell), el restaurant Petit Bistró (Segur de Calafel), L’Obrador pastissers (El Vendrell), Verol Obrador ecològic (Llorenç del Penedès), Campdelasort Agricultura Ecològica (Bonastre), Mas Perdut (Santa Oliva), Celler Can Marlès (El Montmell), Cellers Augustus Forum (El Vendrell), Un sol cel viticultor (Albinyana), Sicus viticultor (Bonastre) i Jané Ventura viticultor (El Vendrell). A més també es poden visitar Cooking Studio (El Vendrell), Cal Camat Agricultor (El Vendrell), Trucap productors (El Montmell), el Molí de Rafalet i La Trencadora.

“El Baix Penedès és una comarca amb molta diversitat, té costa, plana interior i muntanya i amb aquest passaport es pretén donar a conèixer-ho tot” ha explicat Jaume Casañas, Conseller Comarcal de Turisme que conjuntament amb la Vicepresidenta Núria Güell han posat en valor la col·laboració público-privada per tirar endavant iniciatives com aquesta que són una oportunitat per gaudir de la comarca durant tot l’any i que la pandèmia la va ajornar.

S’han imprès 2.000 exemplars que es distribuiran entre les oficines de turisme comarcals, ajuntaments i els membres participants. Tothom qui ho vulgui, major d’edat, pot participar-hi des d’avui mateix en una campanya que s’allargarà fins l’any que ve.

També et pot interessar

Comentaris