Nova proposta de dues entitats del Vendrell per desviar els trens de mercaderies per la línia d’alta velocitat

24/11/2022 - 16:38h

Xarxa Vendrellenca i Mercaderies per l’Interior porten el debat al ple del Vendrell

Xarxa Vendrellenca i la plataforma Mercaderies per l’Interior portaran al ple municipal del Vendrell de dimarts el debat sobre la proposta de desviar la circulació de trens de mercaderies per la línia d’alta velocitat. La proposta es presentarà a través d’una moció que formalitzaran els grups municipals de Podem Vendrell, Primàries i Som Poble-ERC.

La proposta de les dues entitats passa per la demanda que es facin els treballs necessaris per adaptar la línia d’alta velocitat per fer possible que els trens de mercaderies que ara circulen per la línia de la costa i de l’interior, ho facin per l’altra. Es tractaria d’adaptar el traçat de 51km entre L’Arboç i Vila-seca.

Si aquesta demanda es fes realitat, es reduiria de manera dràstica la circulació de trens de mercaderies per l’interior de nuclis urbans de grans ciutats de tota la demarcació de Tarragona, entre elles El Vendrell. Segons dades de 2020, circulen, cada any, al voltant d’11.800 trens de càrrega per la línia de la costa i de l’interior, dels quals uns 1.500 transporten mercaderies perilloses.

Xarxa Vendrellenca i Mercaderies per l’Interior recorden que la seva proposta no va en detriment del corredor mediterrani. A més, assenyalen que es milloraria la connectivitat ferroviària de la demarcació a través de l’aprofitament de l’ample europeu de la infraestructura del corredor, connectant des de l’estació de L’Arboç per la costa els serveis d’AVE, Alvia, Avant, i Euromed a les estacions de Sant Vicenç de Calders i Tarragona.

També et pot interessar

Comentaris