Nou front comú de Cunit i Calafell per demanar el traspàs de la C-31 i convertir-la en una travessia urbana

23/11/2022 - 09:56h

Els dos ajuntaments volen tenir la gestió per presentar nous projectes de remodelació

Els ajuntaments de Cunit i Calafell han tornat a fer front comú per reclamar a la Generalitat de Catalunya el traspàs de la gestió de la C-31 i d’aquesta manera poder abordar projectes de millora del vial. La qüestió està damunt de la taula des de fa molt de temps, però, fins ara i malgrat els anuncis, no hi ha hagut cap canvi en aquesta demanda.

Els dos ajuntaments es mostren molt preocupats per la situació i assenyalen que les obres de remodelació que s’han executat al tram de Cunit de la C-31 no han servit per a reduir els accidents que es produeixen de manera repetida al vial. L’alcalde de Cunit, Jaume Casañas, va fer públic fa uns dies el seu malestar per aquest fet i insistia a la Generalitat en la necessitat del traspàs de la gestió i també en fer efectiu el compromís adquirit en el seu dia d’alliberar el tram Cubelles-Vendrell de la C-32. Amb aquest tram gratuït de l’autopista, els ajuntaments de Cunit i Calafell calculen que es reduiria la xifra diària de cotxes (entre 10 i 20 mil) que transiten per la C-31.

El nou front comú de Cunit i Calafell busca pressionar a la Generalitat per a que compleixi els compromisos adquirits. A més, si els dos ajuntaments aconsegueixen el traspàs de la gestió del vial, tenen projectes en marxa per poder convertir-lo en una travessia urbana molt més amable que no pas l’actual traçat.

L’Ajuntament de Calafell ha enviat a la Generalitat un avantprojecte de reforma de la C-31. La idea en la que treballa Calafell és que la C-31 tingui una separació física entre les dues direccions amb vegetació i arbrat, un carril-bici i voreres més amples. L’alcalde Ramon Ferré ha assenyalat que davant l’imminent inici d’obres de millora per part de la Generalitat al tram de Segur de la C-31, no vol que es repeteixin els mateixos errors que s’han produït a Cunit.

També et pot interessar

Comentaris