El festival soldari MUSiCVEU donarà suport a la Fundació Joan Petit en la seva 9a edició

El festival creix fins a les 12 actuacions en 9 espais diferents i s’obre per primer cop al Garraf

Un total de 12 actuacions i tres activitats singulars que es desenvoluparan en 9 espais diferents durant set mesos defineixen la 9a edició del festival MUSiCVEU impulsat per la Fundació Pinnae, que l’any que ve orientarà la solidaritat en la Fundació Joan Petit, nens amb càncer.

El certamen arrencarà el 6 de gener a la basílica de Santa Maria de Vilafranca amb el concert d’any nou a càrrec d’Orthemis Orquestra i finalitzarà el 22 de juliol a l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú amb les havaneres de la companyia Neus Mar, que oferirà Dones de sal.

Entremig s’han programat concerts de diferents estils musicals per arribar a un públic més extens i també en diferents municipis com Olèrdola, Subirats, Sant Sadurní, Avinyonet i Sant Martí Sarroca. Entre les actuacions destaquen la de Mikel Erentxun en versió acústica, el 4 de març al Casal de Vilafranca; també en acústic, Ramon Mirabet actuarà el 29 d’abril a Heretat Can Llopart; Andrea Motis serà el 7 de maig a Masia Torreblanca; Manel Fuentes i la Spring’s Team Band a Codorniu el 18 de juny, i l’Agrupació Polifònica de Vilafranca oferirà a la basílica de Santa Maria la Gran Missa de Mozart K427 amb l’orquestra de cambra de Terrassa, el 15 d’abril, amb el que celebrarà el seu 75è aniversari.

A banda d’aquests concerts, també s’han programat tres activitats paral·leles: la primera el 5 de febrer a Cal Figarot amb l’espectacle familiar del clown Nanu Ferrari; el 12 de març hi haurà una caminada solidària a la Muntanyeta, on es farà un circuit circular, i finalment, el 27 de maig coincidint amb l’actuació de Fredi’s Jazz Band a l’espai Font de la Canya by Cal Blai hi haurà un sopar solidari a càrrec d’un xef amb estrella Michelin del que encara no se n’ha desvetllat el nom.

A més, el programa d’enguany també inclou quatre xerrades divulgatives a càrrec de metges especialitzats al voltant de l’oncologia infantil, psicologia, nutrició i hàbits saludables, tal i com va informar el president de la Fundació Joan Petit, Joan Torner.

Una altra de les novetats d’enguany és que es dissenyarà un calendari del festival per tal que es pugui descarregar en dispositius mòbils.

De la seva banda, el director de la Fundació Pinnae, Joan Melero, va informar que en les 9 edicions que s’han realitzat fins ara del MUSiCVEU s’han dut a terme més de 75 activitats culturals i socials i s’han recollit més de 20.000€ destinats a les entitats beneficiàries. De cara a l’edició del 2023, l’organització preveu una participació de prop de 5.000 persones en totes les activitats proposades. L’edició anterior la participació va ser de 4.000 persones.

Per a les propostes d’aquesta edició, les entrades surten a la venda al portal de venda d’entrades en línia www.musicveu.cat i també a la taquilla del Fòrum Berger Balaguer.

També et pot interessar

Comentaris